Svijet

(VIDEO) DRAMA NA BLISKOM ISTOKU Izveden napad dronovima na američku bazu u Siriji

Iračke naoružane grupe napale su američku bazu u oblasti Karja el Kadra na jugoistoku Sirije, javio je "pokret Islamski otpor Iraka".

(VIDEO) DRAMA NA BLISKOM ISTOKU Izveden napad dronovima na američku bazu u Siriji
FOTO: STRINGER/EPA

“Snage islamskog otpora Iraka” saopštile su da su koristile bespilotnu letjelicu za napad na bazu okupacionih američkih snaga u regionu Karija el Kadra u Siriji. Dron je direktno pogodio metu – istaknuto je.

U ponedjeljak ujutru, “Snage islamskog otpora Iraka” koje čine šiitske oružane grupe, takođe, su saopštile da je izveden napad na američku bazu Grin Viladž na istoku republike.

Napadnute su i dvije američke vojne baze, Šadadi i Koniko, koje se nalaze u istočnoj i sjeveroistočnoj Siriji. Prema navodima, vojnici su stradali u napadima na ciljeve na teritoriji Konika. Izvori kanala su istakli da je napad bio odgovor na američko bombardovanje u istočnom dijelu zemlje.

Pročitajte još

Američka vojska ima 24 vojne baze i četiri punkta u Siriji. Objekti se redovno napadaju dronovima i projektilima.

Oružane snage SAD, bez dozvole Damaska, kontrolišu teritorije na istoku i sjeveroistoku Sirije, u provincijama Dejr ez Zor, Hasaki i Raka, gdje se nalaze najveća naftna i gasna polja. Sirijski zvaničnici su u više navrata nazvali prisustvo američkih trupa na njihovoj teritoriji okupacijom i državnom piratstvom u cilju krađe nafte.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu