Svijet

(VIDEO, FOTO) Svi zaposleni preživjeli granatiranje: Razorena jedna od najvećih termoelektrana u Ukrajini u ruskom bombardovanju

Rusija je u današnjim napadima potpuno uništila termoelektranu Tripilska u Kijevskoj oblasti, saopštio je šef nadzornog odbora "Centrenergo" Andri Hota.

napad na termoelektranu u Kijevu
FOTO: NEXTA/TVITER/SCREENSHOT

On je dodao da su svi zaposleni preživjeli granatiranje, a da se trenutno radi na lokalizaciji požara većih razmjera u elektrani, prenosi ukrajinski UNIAN.

TE Tripliska je najveća u Kijevskoj oblasti, a preduzeće “Centrenergo” je najveći snabdjevač strujom i Kijevskoj, Čerkaskoj i Žitomirskoj oblasti.

Rusija je tokom jutra izvršila napad na energetsku infrastrukturu u regionima Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva, saopštio je ukrajinski ministar energetike Herman Halušenko.

Pročitajte još

U Harkovskoj oblasti je zbog toga bez struje ostalo više od 200.000 korisnika.

Kijev: Rusija navođenim bombama gađala termoelektranu u Sumi

Ruske snage su bombardovale termoelektranu u gradu Sumi na sjeveru Ukrajine, saopštila je danas ukrajinska regionalna vojna administracija.

Kako se navodi, Rusija je upotrebila navođene bombe za napad, prenosi Rojters. Ukrajinski zvaničnici dodaju da nema žrtava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu