Hronika

"VIDEO JE STRAŠAN" Ocu čiji je sin žrtva nasilja iz škole stigla POTRESNA VIJEST

Pedagog škole me nazvala i rekla da je gledala video snimak u kojem je napadnut moj sin i da je strašan, u tom momentu su mi se noge odsjekle od straha.

"VIDEO JE STRAŠAN" Ocu čiji je sin žrtva nasilja iz škole stigla POTRESNA VIJEST
FOTO: M. REGOJE/RAS SRBIJA

Ovako za Srpskainfo počinje ispovijest otac učenika Osnovne škole „Srbija“ kojeg je u prošli petak pretuklo osam vršnjaka. Cijeli slučaj je zataškan, jer niko iz rukovodstva škole ovaj napad nije prijavio policiji.

U razgovoru za Srpskainfo direktorka škole Sanja Marković nam je rekla da ne zna ništa o vršnjačkom nasilju, međutim otac dječaka tvrdi da je jutros bio u kancelariji direktorke koja mu je rekla da je gledala snimak sukoba.

Pročitajte još

Sve se dešavalo pred početak druge smjene na igralištu ispred škole. Moj sin je grudvom u torbu pogodio jednog druga i na još jednog bacio snijeg. Oni su se tada dogovorili da ga stignu i da mu vrate. Njih osam ga je stiglo, a jedan od njih ga je oborio na zemlju. Oni su ga onda zatrpali snijegom i valjali ga po snijegu, ali ne znam da li su ga tom prilikom udarali – ističe ogorčeni otac.

Kaže da je jedanaestogodišnji dječak cijeli dan bio mokar u školi, a kada je došao kući, cijeli dan su mu cijedili vodu iz zimske jakne.

– Za ovaj slučaj ne bih ni saznao da nije bilo pedagoga. Kada me je nazvala i rekla šta je bilo oduzeo sam se od straha. Kad sam jutros bio kod direktorke rečeno je da će uraditi neki zapisnik, ali da do tada ništa nije bilo urađeno – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

On kaže da dječak nema modrice, da mu nije išla krv, ali da se žali na bolove u rebrima i da su zbog toga danas u bolnici „Srbija“ na daljim pregledima.

– Bojim se šta će biti kasnije, ovo sada možda i nije bilo toliko opasno jer je bio snijeg, a šta ćemo ako neko kasnije uradi nešto opasnije i teže povrijedi nekog učenika – pita se ovaj otac.

Razgovarali smo i sa drugim roditeljima čija djeca pohađaju ovu školu koji kažu da ovo nije prvi slučaj i da se zadnje dvije-tri godine dešavaju i gori slučajevi vršnjačkog nasilja, a nijedan od njih nije prijavljen policiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu