Kultura

(VIDEO) "Ljubav koja se plamti između dvoje zaljubljenih" Božo Vrećo objavio obradu crnogorske pjesme

Božo Vrećo je danas objavio spot za novu pjesmu "Po ladu, po zaladu" koji je snimao u Crnoj Gori.

(VIDEO) "Ljubav koja se plamti između dvoje zaljubljenih" Božo Vrećo objavio obradu crnogorske pjesme
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Snimati pjesmu ‘Po ladu po zaladu‘ na Skadarskom vilinskom jezeru na prostoru vjekovnog Žabljaka Crnojevića za mene je bilo poput prosvjetljenje i sna. Ta bajkovita metamorfoza čovjeka u gavrana, ljubav koja se nadigrava i plamti između dvoje zaljubljenih u sevdaholikom ašiku preslikala se kroz moj redateljski vizual i zamisao baš poput nekog sanjarenja. Scene sa divljim konjima koji tamo žive i gospodare tim prostranstvom, nadrealna priroda samog magičnog jezera i lopoča koji ga kite ma gdje da pogledaš naokolo bila je idealna kulisa za moju zamisao spoja tradicije, mitologije, mistike i avangardnog, oslobođenog i probuđenog iskonskog u nama – između ostalog je naveo.

Produkciju i montažu radili su Indir Merdanović i Božo Vrećo. Snimatelj je bio Indir Merdanović, a miks je završen u Dovn Der Studiju u Beogradu.

Pročitajte još

Interpretator sevdalinki se zahvalio i ostalim ljudima koji su učestvovali u snimanju ovog spota, među kojima su Boban Stanić, Sandra Marković, Luka Ćosović, Ivan Popović i Vlatko Đorđević. Napisao je da je svako na svoj način doprinosi priči te da oni dolaze iz različitih krajeva Crne Gore – Kolašina, Cetinja, Nikšića i Podgorice.

– Ta sinergija običajnog i autentičnog i mističnog se perfektno oslikavala na njihovim licima i karakteru u skladu sa najljepšim crnogorskim nošnjama koje ostavljaju bez daha – dodao je Vrećo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije