Društvo

(VIDEO) "Majka je super, rijetko se nađe takva" Vera je DOČEKALA 100. ROĐENDAN, ali zbog jedne njene rečenice zasuze oči

Vera Petrović je rođena u Guberevcu 16. juna 1924. godine, što znači da je prije nekoliko dana dočekala svoj jubilarni stoti rođendan. Ovo je bila prilika da se porodica okupi i proslavi njen život, a u goste joj je stigao i gradonačelnik.

(VIDEO) "Majka je super, rijetko se nađe takva" Vera je DOČEKALA 100. ROĐENDAN, ali zbog jedne njene rečenice zasuze oči
FOTO: REGIONALNA TELEVIZIJA KRALJEVO I IBARSKE NOVOSTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ova baka, još uvijek britkog uma i prilično samostalna, omiljena je u cijeloj familiji. Život dug 100 godina provela je najprije u Guberevcu, zatim u Pečenogu gdje se udala i živela osam decenija, a posljednje dvije godine je kod svoje kćerke u Sijaćem polju. Ukućani je, kaže, slušaju, na svoje godine i zdravlje se ne žali.

-Sjedim, ležim, šetam malo… Ne mogu da pomognem – ispričala je ona.

Najtužniji odgovor

Na pitanje kako joj je kod kćerke, imala je spreman odgovor, ali jedna rečenica koju je potom izgovorila posebno je tužna.

-Odlično! Bolje nego kod moje kuće, tamo sam mnogo radila, ovdje ne radim ništa. Samo… Voljela bih da umrem, da oslobodim nju, jer mi je ona operisana nekoliko puta i teško mi je – rastužila se baka.

Kroz život, ističe, da je najviše radila, kako to obično biva na selu. Kao i sve starije osobe Vera brine da nije svojima na smetnji, a u stvari je omiljena u porodici.

Pročitajte još

-Mnogo mi je drago što je naša majka napunila 100 godina i prelijepo smo proveli dan. Imali smo oko 50 gostiju, ne mogu da vam opišem tu radost. Majka je super, rijetko se nađe takva majka, ne samo za mene nego za sve nas, unučiće, praunučiće, svoju djecu... Pamti bolje od mene, nije zahtjevna uopšte i ako joj treba nešto, neće da traži dok joj ja ne donesem. Doveli smo je ovdje da bismo joj malo produžili život – rekla je ćerka Zorica Vujović.

Za Veru je bogatstvo njena porodica

Veru Petrović život nije mazio, kroz 100 godina bilo je možda i više teških nego lijepih trenutaka.

-Živeli smo ja i muž u Pečenogu, imali smo troje dece, od njih troje šest unučića, 11 praunučića i sedam čukununučića. Za mene je to bogatstvo – zaključuje baka, piše Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu