Svijet

(VIDEO) "NASILNO I SEKSISTIČKI" Španska političarka oštro prokomentarisala pokušaj hrvatskog ministra da poljubi njemačku šeficu diplomatije

Neugodna situacija na političkom skupu u Berlinu, a u kojoj su glavne uloge imali hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman i ministar spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok i dalje izaziva veliku pažnju medija, ali i brojnih političara.

ordan Grlić Radman i Analena Berbok
FOTO: @RASHOVELJKOV1/TWITTER/SCREENSHOT

Videosnimak u kojem ministar spoljnih poslova Hrvatske pokušava poljubiti šeficu njemačke diplomatije tokom zajedničkog fotografisanja i dalje je popularan na društvenim mrežama.

Među onima koji su podijelili video je i poslanik u Kongresu Španije Tes Sidi koja je izrazila ogorčenost ponašanjem zvaničnika Hrvatske.

– Bez riječi sam. Nepodnošljivo, nasilno i seksistički – napisala je Tes Sidi.

Pročitajte još

Nešto ranije, povodom cijele situacije oglasio se i Gordan Glić Radman koji je izjavio kako se kolege uvijek srdačno pozdravljaju, prenosi ATV.

– Dok nisam vidio ni ja nisam bio svjestan. Nespretni trenutak, ali u principu kao kolegice i kolege mi se uvijek srdačno pozdravimo. Ako je to nekome zasmetalo ili ako je neko našao nešto loše u tome, onda izvinjenje – kazao je Grlić Radman.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu