Svijet

Dramatična posjeta šefice njemačke diplomatije Ukrajini: Ruski dron PRATIO ANALENU BERBOK, delegacija se sklonila u bunker

Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok u nedjelju je bila prinuđena da prekine posjetu postrojenju za prečišćavanje vode plaćenom uz njemačku pomoć, u južnom ukrajinskom gradu Nikolajevu.

Dramatična posjeta šefice njemačke diplomatije Ukrajini: Ruski dron PRATIO ANALENU BERBOK, delegacija se sklonila u bunker
FOTO: ALBERT ZAWADA/EPA

Incident se dogodio kada su se sirene za vazdušni napad oglasile dok je ruski izviđački dron primjećen kako prati političarku i njen tim prije nego što je ​​otišao.

Takva viđenja često su praćena direktnim raketnim napadom.

Pročitajte još

Stanovnicima rečeno da se sklone

Stanovnici Mikolajeva su upozoreni putem tekstualnih poruka u kojima im je naređeno da krenu do najbližeg skloništa za bombe.

Analena Berbok i njena delegacija su požurili sa lica mjesta velikom brzinom u oklopnim vozilima, prenosi Blic.

Nikolajev, koji se nalazi blizu linija fronta u ratu između ruskih i ukrajinskih snaga, takođe je bio jedan od prvih gradova koji su bili meta raketnih napada u danima nakon ruske invazije 24. februara 2022.

Više od 1.300 domova i 1.000 kuća uništeno je za dvije godine otkako je Rusija počela svoj rat.

U subotu, Berbokova je bila prinuđena da se skloni u bunker ispod svog hotela u Odesi kada su se oglasile sirene za vazdušni napad.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu