Politika

(VIDEO) “Ništa revolucionarno nije ponudila” Drinić se obrušio na Trivićevu, pa pomenuo i Šobota

To što na nedavnom prvom sastanku opozicionih stranaka nije postignut dogovor ne znači da dogovora opozicije neće biti.

Nebojša Drinić
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Tvrdi ovo poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić komentarišući poslednji sastanak lidera opozicionih stranaka u Banjaluci na kojem nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.

Drinić podsjeća da je Draško Stanivuković opoziciji donio pobjedu 2020. godine i to nakon 20 godina u Banjaluci.

– To je bila pobjeda nad jednom politikom – rekao je Drnić.

On je naglasio da je Stanivuković kandidat koji je sva obećanja građanima Banjaluke ispunio tokom protekle četiri godine uz opstruikciju skupštinske većine i koji će sigurno pobijediti na predstojećim lokalnim izborima.

Budući da su skoro svi kanididati za gradonačelnika Banjaluke poznati, a to su – izvjesno je, Jelena Trivić iz Narodnog fronta i Nikola Šobot kandidat SNSD, Drinić je siguran da će aktuelni gradonačelnik Banjaluke osvojiti još jedan mandat na predstojećim izborima.

Jelena Trivić kao kandidat na izborima 2022. godine, bez obzira na podršku cijele opozicije, nije uspjela da pobijedi. A, ono što ona danas ima je stranka koja nije parlamentarna, dok su njeni odbornici u Banjaluci zapravo odbornici PDP. Što se tiče kandidata SNSD, doktora Šobota, siguran sam da će on nastaviti da se bavi svojim poslom – da bude doktor, jer su njegove šanse da pobijedi na izborima minimalne – smatra Drninić.

On je uvjeren da je Draško Stanivkuković neprikosnoveni pobjednik lokanih izbora u Banjaluci.

Drinić smatra da Trivićeva nije ponudila ništa novo na političkoj sceni Republike Srpske.

Pročitajte još

– Ništa novo, ništa revolucionarno nije ponudila Jelena Trivić. Onaj mali broj ljudi koji je odlučio do ode iz PDP u njen pokret već se vratio. Takođe, nisu u pitanju bitni kadrovi, jer ne nose nikakvu snagu. Odbornici koje ima u svojim redovima dobili su podršku zahvaljujući glasačima liste PDP na izborima 2020. godine – rekao je Drinić za N1.

On je naglasio da je velika većina PDP dala podršku Drašku Stanivukoviću kao kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, te da će na predstojećim izborima PDP ostvariti najveću pobjedu od osnivanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu