Magazin

(VIDEO) Odbijaju dosadne "krvopije": Efikasno sredstvo protiv komaraca napravite od samo 2 sastojka iz kuhinje

U ljetnim mjesecima dosadni komarci često nas napadaju. Naročito su na udaru oni stanovnici koji žive u blizini njihovih prirodnih staništa. Najčešće se protiv dosadnih krvopija borimo različitim proizvodima koje kupujemo u prodavnicama ali efikasne preparate koji su 100 odsto prirodni možemo napraviti sami.

komarci bolest
FOTO: LEGIONAR/ YOUTUBE/ SCREENSHOT

Na internetu se može pronaći mnogo prirodnih preparata za borbu protiv komaraca ali jedan od njih je dobio mnogo pozitivnih recenzija. Za ovaj prirodni preparat potrebna su nam samo tri sastojka koju imamo u kući, a to su voda, kafa i jestivo ulje.

Način pripreme ovog prirodnog sastojka možete pogledati u videu ispod.

Komarci prenose bolesti

Invazivna vrsta komaraca udomaćila se u 13 evropskih zemalja, uključujući Francusku, Španiju i Grčku, a stručnjaci povezuju njihovu prisutnost s porastom denga groznice u Evropi. Klimatske promjene stvaraju povoljne uvjete za širenje tigrastih komaraca, saopštio je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti. Ova vrsta komaraca je prisutna i u Bosni i Hercegovini, naročito uz rijeku Savu. Ipak nije zabilježen niti jedan slučaj denga groznice, prenosi N1.

Pročitajte još

Simptomi denga groznice

Većina ljudi, njih oko 80 odsto nema nikakve simptome a oni koji ih osjete najčešće se osjećaju kao kada imaju gripu. Kao što je slučaj kod denga groznice, slično je i kod legionele nedavno detektovane u Hrvatskoj –  starije osobe i djeca su najrizičnije kategorije, a broj smrtnih slučajeva je nizak i radi se obično o imunokompromitovanim osobama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu