Kultura

(VIDEO) Ostvario dječački san: Nikola Đuričko objavio prvi album s bendom

Od danas na Jutjub kanalu je dostupan prvi album benda “Džoni Midnajt Trio” pod nazivom “Po sećanju”.

Nikola Đuričko objavio novi album
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

Bend je osnovan 29. novembra 2021. godine u Los Anđelesu i čine ga Nikola (Džoni) Đuričko gitara i vokal, Aleksandar (Meksiko) Panić – bas i Srđan Milenković – bubnjevi.

Album koji će se već 29. novembra naći i na ostalim muzičkim platformama sadrži 9 obrada jugoslovenskih hitova i dvije autorske pjesme Nikole Đurička.

Đuričko priznaje da je veoma uzbuđen i da odavno nije imamo ovakvo osjećanje kakvo sada ima povodom ovog albuma.

– Nadam se da će publika biti oduševljena mojim albumom i da će imati želju da nas i uživo čuje. Kako zvučimo na albumu tako zvučimo i uživo, jer nema nikakavih “studijskih trikova”. Nadam se da ćemo da zaživimo i da mi se ostvari i drugi dio moga sna, a to je da sviramo pred publikom i da budemo velike rok zvijezde – naglašava Đuričko i dodaje da je ponosan i na svoj prvi spot za pjesmu “Dobro te čuvaju”, koji je snimljen u Los Anđelesu.

Na albumu možete čuti kako u verziji Džoni Midnajt Tria zvuče pjesme , toponimi jugoslovenskog rokenrola: Zemlja EKV, Superstar Dade Topića, Amsterdam Slađane Milosević, Kad sunce opet zađe KUD idijota, Poljubi me Azra, Oko moje glave Šarlo Akrobata, Prevara Riblja čorba... Autorske pjesme su iz perioda kada je Nikola slušao tu muziku, i one su nastale po sjećanju, jer nije imao notni zapis, prenosi Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije