Svijet

(VIDEO) Plamen GUTAO NEBODER u Kini: Dramatični snimci gašenja požara u kojem je poginulo 15, a povrijeđeno više 40 osoba

Petnaest ljudi je poginulo, a više od 40 povrijeđeno u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu u istočnoj Kini, saopštile su lokalne vlasti, javlja BBC.

požar na neboderu u Kini
FOTO: AUGUSTUS7TVITER/SCREENSHOT

Snimak na društvenim mrežama prikazuje plamen i oblake crnog dima koji gutaju nekoliko spratova nebodera u gradu Nanjingu.

Zvaničnici smatraju da je požar izbio na prvom spratu zgrade, gdje su bili smješteni električni bicikli, ali konkretan uzrok požara se još istražuje. Zgrada se nalazi u kvartu Yuhuatai u Nanjingu, gradu s više od osam miliona stanovnika koji se nalazi oko 260 km sjeverozapadno od Šangaja.

Ekipe hitne službe prvi put su upozorene na požar u petak u 04.40 sati po lokalnom vremenu (20.40 GMT), rekli su zvaničnici u subotu ujutro.

Dvadeset pet vatrogasnih vozila i 130 vatrogasaca poslano je da se izbore s požarom. Do 06.00 (22.00 GMT) požar je ugašen, a operacija traganja i spašavanja završila je oko 14 sati, piše Avaz.

Od 44 povrijeđene osobe poslane u bolnicu na liječenje, jedna je u kritičnom stanju, a druga teško povrijeđena, rekli su zvaničnici.

Na konferenciji za novinare, gradonačelnik Nanjinga Ćen Zićang izrazio je saučešće i izvinjenje porodicama žrtava.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu