Politika

(VIDEO) “Prekinite ovaj cirkus” Višković poručio da se suđenje Dodiku i Lukiću pretvara u satiru

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković poručio je danas da ovakva sudska praksa nije zabilježena do sada.

Radovan Visković presjednik vlade RS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Moram početi drugačije, u drugom entitetu se postavlja pitanje zašto mi to dolazimo na suđenje i da to pratimo sa galerije. Valjda je svima jasno da je ovdje u pitanju institucija Srpske koja je najvažnija, a mi kao predstavnici drugih institucija treba da štitimo našu najvažniju. Kao da smo se vratili 100 godina unazad i kao da je Petar Kočić danas s nama i sve se dešava iz tog perioda – rekao je Višković nakon današnjeg ročišta predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Republike Srpske, Milošu Lukiću, u Sudu BiH.

On je dodao da su se pred Sudom BiH u timu Dodika i Lukića pojavili advokati, koji su “možda najjača imena regije”, te da njih treba pitati jesu li ikada gledali ovo što trenutno vide u Sudu BiH.

– Da svjedoči službeno lice koje je prikupljalo dokaze? To je jedna stvar. A druga je da je taj službenik koji je radio svoj posao na kraju bio saslušan da bi danas bio svjedok Tužilaštva. U Sudu ga pitaju: Je li ovo vaš potpis na papiru? Pa nije od mog pokojnog oca. Ovo ide u satiru, ovo ide da se pitate da li ova zemlja zaslužuje da se 21. marta u Briselu razgovara o evropskom putu. Ona ovakva ne zaslužuje to i ne treba da dobije kandidatski status – istakao je Višković.

Pročitajte još

Koliko god se, kaže on, sutkinja Uzunović trudila da naknadno “dobije Zlatni ljiljan kada izrekne presudu vezanu za predsjednika Srpske”.

– Ako se desi taj scenario koji je napisan vjerovatno u nekoj ambasadi, ovo je sve teatralna igra – ističe Višković.

Na kraju je poručio još: “Prekinite ovaj cirkus, imamo oko čega da se dogovaramo“.

Višković je takođe poručio da će institucija “predsjednika biti zaštićena, na ovaj ili onaj način”.

– Pa vi sada razmišljajte na koji način – zaključio je on, piše N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu