Hronika

(VIDEO) Spektakularna akcija policije širom Evrope: Zvicerovi, Šarićevi i Belivukovi saradnici osumnjičeni za UBISTVA ŠEFOVA "ŠKARLJARACA", učestvovao i MUP Srpske

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva "Vertikala" uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi obavljanja krivičnih djela, dva krivična djela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

(VIDEO) Spektakularna akcija policije širom Evrope: Zvicerovi, Šarićevi i Belivukovi saradnici osumnjičeni za UBISTVA ŠEFOVA "ŠKARLJARACA", učestvovao i MUP Srpske
FOTO: MUP REPUBLIKE SRBIJE/YOUTUBE/SCREENSHOOT

U zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva “Vertikala” učestvovali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbjednosno- informativna agencija, Evropol, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske.

Organizatori navedene organizovane kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk, a krivična prijava podnijeta je protiv ukupno 18 osoba – rekao je na konferenciji za medije načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (35), R. S. (61) i A. R. (44).

Pročitajte još

– Ovim krivičnim djelima ubijeni su Alan Kožar, Damir Hadžić, Igor Dedović i Stevan Stamatović i ranjena je supruga Stevana Stamatovića – istakao je Cmolić.

Načelnik UKP naglasio je da je ova akcija rezultat zajedničkog rada Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, Evropola, MUP Republike Srbije, kao i policija Republike Srpske, Kraljevine Španije i Republike Grčke.

– Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Zahvalio bih se svima koji su u njoj učestvovali, kao i ministru Bratislavu Gašiću, koji nas je podržavao i omogućio sve neophodno za neometan rad – zaključio je Cmolić.

– Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste šestoro osumnjičenih na teritoriji Srbije, pronađena je veća količina novca, nekoliko luksuznih satova, mobilni telefoni koji služe za kriptovanu komunikaciju, kao i dvije falsifikovane lične isprave – navodi se u saopštenju MUP, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije