Politika

(VIDEO) „To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu“ Milanović nazvao Šmita „njemačkim isprašenim bubašvabom“

U Hrvatskoj se danas održavaju parlamentarni izbori, a jedan od kandidata za premijera susjedne nam zemlje, aktuelni predsjednik Zoran Milanović, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Petra Zrinskog" u Zagrebu.

(VIDEO) „To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu“ Milanović nazvao Šmita „njemačkim isprašenim bubašvabom“
FOTO: SAMIR JORDAMOVIC/ANADOLIJA

Nakon što je glasao, obratio se i medijima. Nije propustio prozvati aktuelnog hrvatskog premijera i svog rivala, Andreja Plenkovića.

– Imate premijera koji ni danas nije odolio kršiti tu simboličnu izbornu šutnju, divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne – rekao je Milanović.

Milanović se u svom obraćanju dotakao i BiH, te Kristijana Šmita kojeg je nazvao “njemačkom bubašvabom”.

Mogu puno bolje, ali dok imaju nekakve njemačke isprašene bubašvabe, znam ovo zvuči oštro, ali to je upravo to. Ne može se to zvati drugačije. Naši preci pamte kolonijalnu upravu u BiH. Srbima nije valjala od početka, a na kraju nije valjala ni Hrvatima i Bošnjacima. To je kolonizacija, ali ne na steroidu, nego na C vitaminu – kazao je Milanović.

Za predsjednik RS Milorada Dodika rekao je da pretjeruje.

-Svaki put ga prijateljskim upozorim da to ne radi. On je predstavnik Srba, to je jako bitno. On nije postavljen kao totalni anonimac, kao dogovor ljudi koje ne poznajemo i zacario se nasred Sarajeva i tamo mu se dolazi na megdan i čeka se sabah sa šejtanom. On je nasilu tamo uguran – kaže hrvatski predsjednik.

Pročitajte još

Milanović je naglasio da rezoluciju o Srebrenicu podržava, kao i članstvo Kosova u Savjetu Evrope, prenosi Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu