Banjaluka

(VIDEO) Trivićeva nudi rješenje “Grad bi trebalo da izdvoji sredstva za uređenje i obnovu fasada starih zgrada”

Pitanje fasada starih zgrada u Banjaluci nije samo pitanje estetike Grada, nego objektivan problem koji stanari ovih zgrada imaju zbog neadekvatne izolacije tokom ljetnjih i zimskih dana.

JELENA TRIVIĆ NARODNI FRONT
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je izjavila predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić u svom videu koji je objavila na društvenim mrežama.  

Trivićeva naglašava da umjesto što se stotine hiljada maraka i milioni troše na preuređivanje i betonizaciju već postojećih parkova, Grad bi trebao da izdvoji sredstva za uređenje i obnovu fasada starih zgrada u Banjaluci.

– Ova investicija je za stanare prilično skupa i dovoljno je da samo jedan stan u zajednici etažnih vlasnika iz nekog razloga nije u prilici da uđe u ovu investiciju, pa da fasade stoje ovakve kakve jesu – kaže Trivićeva.

Ističe da iako bi pojedinačno za stanare ovo predstavljalo značajno izdvajanje, to ne bi bio veliki trošak za Grad.

Pročitajte još

Naprotiv, ovo bi bila dugoročno isplativa investicija jer bi zbog bolje izolacije potreba za grijanjem tokom hladnih zimskih dana bila manja, a potreba za hlađenjem tokom vrelih ljetnjih dana bi takođe bila manja. Zato Grad Banjaluka treba da uradi popis svih zgrada na kojima je potrebno izvršiti obnovu fasada, izdvoji sredstva za te namjene i uradićemo to kada mi preuzmemo odgovornost za vođenje Banjaluke – zaključuje Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu