Svijet

(VIDEO) "Ukrajinci napali naftnu rafineriju" Udar dronovima na Rusiju tokom noći

Ukrajinski napad dronom izazvao je požar u skladištu nafte u ruskoj kavkaskoj Republici Adigeji, rekao je predsednik republike Murat Kumpilov.

Izbio požar u Rusiji
FOTO: ROCKE FELLA - NAFO RACCOON SPEC OPS/TWITER/SCREENSHOT

Noćas je izbio požar u skladištu nafte u naselju Enem nakon napada dronom. U 6.00 časova po moskovskom vremenu ugašen je požar na površini od 400 kvadratnih metara – napisao je Kumpilov na svom “Telegram” kanalu.

Prema riječima Kumpilova, niko nije povređen.

“Neksta” piše da su ukrajinski dronovi tokom noći napali naftnu rafineriju “Afipski”, lociranu 20 km od Krasnodara. U susjednoj Adigeji, kako se navodi u postu, požar u skladištu nafte “Lukoil Jugnefteprodukta” u selu Enem počeo je nakon što je otpad sa jednog od oborenih dronova upao u tank. Uzbuna zbog napada dronovima tokom noći takođe je proglašena u regionima Lipeck, Belgorodu, Kursku i Voronjež, navodi “Neksta” u postu:

Pročitajte još

“Tokom noći oboreno 15 ukrajinskih dronova”

Iz Ruskog Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da je tokom noći oboreno 15 ukrajinskih dronova oboreno iznad više ruskih oblasti.

U saopštenju se ističe da su dežurni sistemi ruske protivvazdušne odbrane presreli i uništili šest dronova iznad Republike Adigeje.

-Takođe, uništene su tri bespilotne letelice iznad Brjanske oblasti, tri iznad teritorije Krasnodara, po jedna iznad Rostovske i Belgorodske oblasti, kao i jedna iznad Orlovske oblasti – navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu