Magazin

(VIDEO) "Vožnje skuplje nego u Los Anđelesu" Amerikanka razočarana balkanskom zemljom, poručila koji glavni grad da se IZBJEGAVA

Lena, tiktokerka iz Amerike koja objavljuje svoja putovanja i doživljaje iz raznih zemalja, požalila se na Sjevernu Makedoniju kao najgoru evropsku zemlju koju je posjetila.

(VIDEO) "Vožnje skuplje nego u Los Anđelesu" Amerikanka razočarana balkanskom zemljom, poručila koji glavni grad da se IZBJEGAVA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Najlošije iskustvo, kaže, imala je u glavnom gradu Skoplju i svojim pratiocima preporučila da posjete neki drugi dio zemlje ako planiraju putovati tamo.

@sowonthego

Replying to @Asma I will say that it was beautiful but being Black and a solo woman felt like a lethal combination and I was just so uncomfortable #travel #traveltok #solotravel #solofemaletraveler #blackgirltiktok #blacktravel #blackwomentravel #blacktravelfeed #blacksolotravel #bipoctravel #woctravel #skopje #macedonia #northmacedonia

♬ original sound – Lena | Travel Creator

– Ljudi su mi svirali na ulici, derali se na mene i stalno mi prilazili. Mislila sam si da je to stvarno previše – ispričala je.

Primijetila je puno ilegalnih taksija koji su skupo naplaćivali vožnje i zbog kojih se osjećala nesigurno. Najveći problem tokom pokušaja pronalaska boljih taksi službi, dodaje, bila je činjenica što ne zna makedonski jezik.

– Navikla sam da mi naplaćuju više jer sam turist, ali suludo je da su vožnje skuplje nego u mom rodnom gradu, Los Anđelesu – požalila se.

Pročitajte još

Stoga, upozorila je sve da preskoče Skoplje i umjesto grada posjete Ohridsko jezero koje je opisala kao prekrasno.

– Čula sam i od drugih žena da su imale slična iskustva, dakle izbjegnite Skoplje. Nikad se tamo neću vratiti – zaključila je Amerikanka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu