Sudbine

(VIDEO) "Želimo da nam Mihajlo što prije ozdravi" Dječak vodi najveću bitku i u tome mu pomažu drugari iz razreda, ali to nije dovoljno

Drugari iz razreda iz OŠ "Lazar Savatić u Zemunu udružili su se ponovo kako bi pomogli svom drugu Mihajlu Oreščaninu, dječaku koji boluje od opake bolesti.

Mihajlo Oreščanin
FOTO: HUMANITARNA FONDACIJA BUDI HUMAN/DRUŠTVENE MREŽE

Njegova učiteljica, kao i drugari, udružili su se da pomognu Mihajlu da iz ove životne borbe izađe kao pobjednik.

Učiteljica, Biljana Gencel, rekla je da je ovo njihov način da pomognu Mihajlu, dodaje da to što se trude da mu pomognu liječi i njih same, kao i njihovog drugara.

– Još jednom apelujemo na sve da pošalju poruku 1560 na 3030. Mi ćemo u toku decembra organizovati i novogodišnji bazar sa radovima drugara naše škole, i to će biti još jedan vid novčane pomoći Mihajlu – rekla je Gencel.

Kako kaže, nadaju se da će Mihajlo što prije otići na liječenje i ističe da se čeka da prođe određeni period nakon zračenja i hemoterapije, nakon čega će on biti spreman da ode na liječenje u inostranstvo.

Pročitajte još

– U pitanju je ili Njemačka ili Švajcarska. Mi mu želimo da terapija uspije, da nam ozdravi i da se što prije vrati – rekla je ona, piše Pink.

Drugovi iz odjeljenja istakli su da je Mihajlo mnogo dobar drugar i svi su ga pozdravili.

Podsetimo, Mihajlo je osmogodišnjak koji boluje od tumora mozga. Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedjelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svijesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u lijevoj cerebralnoj hemisferi.

Kako možemo da pomognemo Mihajlu Oreščaninu:

Pošalji broj 1560 na 3030, cena SMS poruke je 200 dinara.

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001725622-73

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726382-24

IBAN:

RS35160600000172638224

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije