Svijet

(VIDEO) "Ženski vrisci su se čuli dugo vremena" Otkrivena sadistička iživljavanja pripadnika grupe Hamas nad Izraelcima, ZABIJALI NOŽEVE U GENITALIJE

Pripadnici palestinske militantne grupe Hamas zabijali su noževe i granate u genitalije nekih izraelskih žrtava silovanja, a druge pogubili nakon grupnog silovanja pred njihovim porodicama, otkriva novi šokantni izvještaj o napadima 7. oktobra.

napadi u Hamasu
FOTO: HAITHAM IMAD/EPA

Žene, djeca i muškarci trpjeli su “sadističko” seksualno nasilje i tokom napada na jug Izraela i kao taoci u Gazi, navodi u izvještaju dostavljenom Ujedinjenim nacijama u srijedu Udruženje kriznih centara za silovanje u Izraelu (ARCCI).

Mnogi slučajevi uključuju gnusne napade na žene i djevojčice, uključujući slučaj skrivanja noža u genitalnom organu. Brutalne prakse upotrebljene 7. oktobra, poput sakaćenja genitalija djevojčica, žena i muškaraca, pucanja i umetanja oružja, bile su osmišljene da unište i izazovu sadistički teror – navodi se u izvještaju.

“Muški vrisci su stali nakon pucnjave, ženski su se čuli dugo vremena”

Hamasovci su “lovili mlade žene i muškarce koji su pobjegli sa festivala Nova i vukli ih za kosu dok su oni vrištali”, navodi se i dodaje da je većina žrtava seksualnog napada potom ubijena “nakon ili tokom silovanja”. Jedan od preživjelih sa festivala rekao je ARCCI da su vidjeli “apokalipsu tijela, djevojke bez odjeće od kojih su nekima nedostajali gornji, a drugima donji dijelovi”, piše Blic.

Gad Liberson, još jedan preživjeli sa festivala, rekao je da je čuo djevojke kako plaču, prenio je Njujork post .

Zvučalo je kao da ih siluju. Odvode ih do pikapa, one plaču, vrište. Oni pucaju na njih. Čuo sam muške glasove kako vrište a kad sam čuo pucnjeve, odmah su prestali s vrištanjem. Djevojke sam čuo dugo vremena – rekao je on ARCCI-u.

Pročitajte još

– Tamo je bilo djevojaka čije su karlice prosto bile slomljene od previše silovanja – rekao je drugi svjedok.

“Mnoga tijela su imala osakaćene genitalije”

Takođe su pronađeni muškarci sa odsečenim udovima i ranama od metaka koje su izgleda bile usmjerene ka njihovim polnim organima, navodi se u izvještaju ARCCI-a. Spasioci koji su uklanjali tijela sa lokacije na kojoj je bio festival takođe su svjedočili za Udruženje i rekli da su našli “mnoga tela koja su stigla delimično odjevena ili neodevena” sa obilnim krvarenjem iz predjela karlice i osakaćenim genitalnim organima”.

Spasioci su takođe našli dokaze o seksualnom napadu unutar kuća u obližnjim kibucima, sa mnogim tijelima žena i djevojčica koje su nađene silovane u svojim spavaćim sobama delimično obučene u svoje pidžame, sa noževima u svojim genitalijama i tragovima sperme, navodi ARCCI.

Oružje u genitalijama

Među drugim oružjem nađenim u genitalijama žena bili su ekseri i granate, a nekoliko tijela je imalo bombe u sebi, prema Udruženju. Autori izvještaja, dr Karmit Klar Čalamiš i Noga Berger, otkrili su kroz svjedočenja da su u oko 90 odsto slučajeva žrtve bile grupno silovane pred drugima, uključujući sopstvene porodice.

Njihova tijela bi bila pronađena “vezana i okovana”, sa osakaćenim genitalijama i “ponekad je u njih bilo ubačeno oružje”.

Izraelci su takođe pronalaženi seksualno napadnuti i upucani u svoje genitalije u vojnim bazama, prema ARCCI. Autori su takođe rekli da su izraelski taoci suočeni sa seksualnim nasiljem i da se plaše da su “i dalje u riziku od seksualnog zlostavljanja u bilo kom trenutku”.

– Objavljena svedočanstva ukazuju da su i muškarci i žene bili seksualno zlostavljani tokom zatočeništva – navodi se u izvještaju.

Jedna bivša zarobljenica, Aviva Sigal, rekla je da je vidjela mladu ženu odmah nakon što je napadnuta. Ona je posvjedočila za ARCCI da su hamasovci pretvorili taoce oba pola u “marionete na koncu”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije