Društvo

"Vidjela sam kako točkovi prelaze preko mene" Užas u gradskom prevozu, vozač ženi priklještio nogu vratima

Vrata su mi uhvatila nogu i trudila sam se da je iščupam prije nego što autobus krene... Pala sam na tle i to tačno pod točak autobusa. Samo sam zatvorila oči i sklupčala se. Već sam vidjela kako točkovi prelaze preko mene.

"Vidjela sam kako točkovi prelaze preko mene" Užas u gradskom prevozu, vozač ženi priklještio nogu vratima
FOTO: MILAN ILIĆ/ RAS SRBIJA

Ovako za Blic priča Beograđanka Biljana, čiji je pun identitet poznat redakciji, koja je za dlaku izbjegla tešku povredu ili nešto još gore poslije naizgled obične vožnje linijom 31 gradskog prevoza.

Sve se dogodilo na stanici “Južni bulevar” u sredu oko 21 čas. Vozač autobusa je svojom nepažnjom vratima Biljani priklještio nogu, poslije čega je ona pala tačno ispod točka vozila.

– U tih par sekundi mi je život prošao pred očima. Samo sam razmišljala o tome kako će da me pregazi – kaže Biljana.

Biljana svaki dan na toj stanici čeka autobus 17 ili 31, kako bi nastavila put do kuće. Ovog puta autobus je stizao na stanicu dok je ona bila daleko, pa je morala da potrči.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Dotrčala sam i vidjela da je autobus broj 17, za kojim sam potrčala, krcat, ali na sreću iza njega je išao skoro potpuno prazan 31. Uredno sam prišla zadnjim vratima i pustila da prvo izađe jedna djevojka – kaže Biljana.

Kada je bio njen red da uđe u autobus, vrata su se naglo zatvorila, a Biljana je ostala zarobljena.

– Vrata su mi uhvatila nogu i trudila sam se da se istrgnem prije nego što autobus krene. Nekako sam izvukla nogu, ali pritom sam pala na tle, tačno pod točak autobusa. Samo sam zatvorila oči i sklupčala se. Već sam vidjela kako točkovi prelaze preko mene – kaže Biljana.

Autobus, na sreću, nije krenuo, a Biljani su putnici sa stanice pomogli da ustane i uveli je u autobus.

Pročitajte još

– Tu je bila jedna djevojka koja mi je pomogla da ustanem. Putnici koji su bili u autobusu su mi rekli da su vikali da sam zaglavljena i da autobus ne kreće – kaže Biljana.

Biljani je u jednom trenutku prišao i vozač koji je, kako kaže, nije vidio.

– Rekao mi je: “Ja vas nisam vidio” i pitao da li treba da zove hitnu. Ja sam rekla da ne treba, mada, evo, sad kad pogledam, možda je i trebalo! Noga mi je skroz otekla, ležim u krevetu i morala sam da je podignem. Svakako ću otići da je snimim – kaže Biljana.

Posljednjih mjeseci redovne su žalbe građana da im vozači zatvaraju vrata dok još nisu ušli u autobus. Biljanin primer govori da nepažnja vozača može da izazove ozbiljne povrede, a nije isključena ni mogućnost da ovakve situacije dovedu i do tragičnih posljedica.

U GSP-u su na upit Blica odgovorili da nisu dobili nikakvu prijavu da se nešto dogodilo sinoć na liniji 31 i da nisu upućeni u Biljanin slučaj.

Prihvati notifikacije