Svijet

Vilijam se vraća javnim dužnostima: Po prvi put od kada je Kejt Midlton dijagnostikovan rak

Princ Vilijam se danas vraća javnim dužnostima po prvi put od kada je njegovoj supruzi dijagnostikovan kancer.

princ Vilijam
FOTO: DAVID CLIFF/EPA

On će posjetiti centar za preraspodelu viška hrane i omladinski klub koji je služi, naglašavajući napore da se smanji rasipanje hrane kao način da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte i nahrane ljudi kojima je potrebna, prenio je AP.           

Princ Vilijam se povukao iz javnih dužnosti nakon što je Kejt, princeza od Velsa, 22. marta objavila da je na liječenju od neodređene vrste raka.    

U video poruci objavljenoj tog dana, Kejt je tražila “vrijeme, prostor i privatnost” dok su se ona i njena porodica prilagođavali njenoj dijagnozi.

Pročitajte još

– Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na odgovarajući način i da ih uvjerimo da ću biti dobro – istakla je ona.

I kralj Čarls i Kejt su uglavnom odsutni sa javne scene od januara zbog zdravstvenih problema, ostavljajući kraljicu Kamilu, princezu Anu i druge članove kraljevske porodice da nadomjeste njihovo nepojavljivanje.

kejt midlton i princ vilijam
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Kralj Čarls je 5. februara objavio da mu je dijagnostikovan neodređeni tip kancera, nakon liječenja uvećane prostate dvije nedjelje ranije.

Kejtina dijagnoza je objelodanjena nakon što je hospitalizovana krajem januara zbog abdominalne operacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu