Regioni

VIŠE OD STOTINU IZLAGAČA NA JEDNOM MJESTU Otvoren 18. Međunarodni sajam privrede "Brčko 2019"

Na tradicionalnom Međunarodnom sajmu privrede koji je danas otvoren u prostoru bivšeg tržnog centra “Tropik” u naselju Grčica učestvuje više od stotinu izlagača iz različitih privrednih grana.

VIŠE OD  STOTINU IZLAGAČA NA JEDNOM MJESTU Otvoren 18. Međunarodni sajam privrede "Brčko 2019"
Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj privrednika koji održavaju u životu ovo društvo. Naš je cilj da ovo ne bude samo mjesto gdje bi se vidjela ponuda iz privrede Brčko distrikta BiH i okruženja, već i mjesto gdje će se razgovarati o načinima unapređenja poslovnog ambijenta. Takođe, na ovom sajmu predstaviće se i program samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi koji je na prostoru Distrikta dao zadovoljavajuće rezultate, ali pričaće se i o konceptu poslovnih zona- rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

On je podsjetio da je Zakona o poslovnim zonama u fazi usvajanja i rekao da će susret privrednika na sajmu iskoristiti za prezentaciju tog zakonskog rješenja u nacrtu i za razmjenu mišljenja kako bi se došlo do rješenja koje će unaprijediti procedure kada su u pitanju investiranja u Brčko distrikt BiH.

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

– Nadamo se da bi to mogla biti prekretnica koja će doprinijeti da privredni rast i razvoj u Distriktu poprimi intenzivniji karakter – naglasio je Milić.

Osim prezentacije Nacrta zakona o poslovnim zonama za sutra je planirano i održavanje okruglog stola za mlade preduzetnike na temu “Od ideje do realizacije”.

18. Međunarodni sajam privrede “Brčko 2019” organizovala je Privredna komora pod pokroviteljstvom Vlade Brčko disitrikta.

Sajam će trajati do 9. novembra kada će se proglasiti i najuspješniji učesnik Sajma i dodijeliti priznanja i nagrade.