Politika

"VIŠE ZARAŽENIH ZBOG AKTIVNOSTI STRANAKA" I u FBiH jedni otkazuju skupove, drugi "prave klaster"

Krajnje smo zabrinuti naglim porastom broja potvrđenih slučajeva osoba zaraženih korona virusom i ima se razloga vjerovati kako je to dobrim dijelom i rezultat povećane aktivnosti stranaka u kampanji za predstojeće lokalne izbore.

"VIŠE ZARAŽENIH ZBOG  AKTIVNOSTI STRANAKA" I u FBiH jedni otkazuju skupove, drugi "prave klaster"
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Poručili su ovo iz Nezavisnog bloka, i poručio da više neće održavati skupove, te pozvali i ostale partije da urade isto.

– Svjedoci smo kako brojni politički subjekti ne samo da ne poštuju propisane mjere nego ih brutalno krše i vidimo kako već imamo slučajeve zaraze proistekle iz predizbornih skupova. Takve stranke i kandidati pokazuju da im ni ljudski životi nisu preči od ostanka na vlasti. Za svoje ponašanje moraju i krivično odgovarati a već za dvadeset dana narod ima priliku da ih natjera da snose političku odgovornost – izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Dok se neki pridržavaju mjera, ili bar tako tvrde, za druge “nema zime”.

Stotinu penzionera i penzionerki stiglo bilo je na žičari na Trebeviću kako bi iskoristilo svoju besplatnu vožnju koju im je juče poklonio načelnik Opšine Centar, Nedžad Ajnadžić, inače kandidat SDA na Lokalnim izborima u BiH.

Fotografije sa mjesta događaja pokazuju da su na ovom događaju prekršene mjere Kriznog štaba KS, ali i Kriznog štaba Federacije, o zabrani okupljanja na otvorenom više od 60 osoba.

Pročitajte još

Na društvenim mrežama su se pojavili komentari da SDA pari novi klaster, te da želi da penzioneri umru jer im je glas umrlih sigurniji.

Građani se pitaju da li mjere važe za sve i do kada će političari biti ispred svih, čak i kada je u pitanju virus, koji je pokazao da ne bira?