Hronika

Više mjeseci silovali i zlostavljali djevojčicu (12): Osumnjičeno 8 osoba, među njima i DRŽAVLJANI SRBIJE

Bečka policija nastavlja istragu silovanja i višemjesečnog seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice u opštini Favoriten.

austrijska policija
FOTO: SHUTTERSTOCK

Za ovaj jeziv zločin osumnjičeno je 17 osoba, starosti od 13 do 18 godina, među kojima ima i državljana Srbije. Oni su privedeni zbog sumnje na višemjesečno silovanja i zlostavljanja devojčice (12), uključujući i desetine video snimaka urađenih mobilnim telefonom kojima su ucjenjivali žrtvu, među snimcima je i jeziv snimak grupnog silovanja djevojčice.

Austrijski mediji su objavili nove detalje i hronologiju zločina. Naime ono što je počelo kao tinejdžerska romansa i naizgled bezazlenim poljupcem početkom prethodne godine završilo se noćnom morom i uništenim životom dvanaestogodišne djevojčice. Nju je najprije seksualno zlostavljao njen prvi dečko u mračnoj, prljavoj garaži u blizini Glavne bečke željezničke stanice. Tada je počela šestomjesečna agonija djevojčice koja je kulminirala videosnimkama grupnog silovanja koje je snimano mobilnim telefonom.

Istražioci šokirani

Osumnjičeni, među kojima su neki djeca uzrasta od 13 do 18 godina, pripadaju multikulturalnoj bandi. Neki od njih već imaju policijski dosije i presude za za nasilne zločine, provale i krađe. Ono što je šokiralo istražioce je stav tinejdžera poput samoprozvanog vođe bande Bugarina (16) muslimanske vjere, za koga je zlostavljanje između u stanu je “dobrovoljni seks”. On tvrdi da “nije držao” djevojčicu protiv njene volje i da je iznenađen što ga je nedjeljama kasnije prijavila za silovanje.

Njegov advokat Manfred Arbaher-Steger rekao je:

– Da, moj klijent je imao seksualni odnos sa djevojkom. Ali kaže da je to bilo sporazumno, i da je ona rekla da ima 14 godina, a ne 12!

Pročitajte još

Slučaj je šokirao i same istražitelje koji su u istrazi utvrdila da su djevojčicu naizmenično zlostavljali i silovali između sebe i sve to snimali kako bi je ucjenjivali i prijetili joj da će ih objaviti ako progovori, zbog čega je ona mjesecima ćutala.

Od videa pronađenih u zaplijenjenim telefonima se okreće želudac. Na njima se vidi kako njih osam siluju djevojčicu. Jezivo zlostavljanje se nastavlja iako ona vrišti: “Stani!, prenosi Blic.

Majka djevojčice “istražuje” počinitelje

Tinejdžerka je smogla hrabrosti tek u oktobru prošle godine posle višemjesečnog pakla da sve ispriča majci. Ona je krenula u svoju “istragu” i da traži osumnjičene počinitelje zlostavljanja na internetu. Pronalazi bandu kako se smiješe sa stranica fudbalskih klubova ili u “kul” videima na platformama društvenim mrežama kao što su Instagram ili TikTok. Sa njihovim fotografijama ona odlazi u Bečku kriminalističku policiju.

Oni su odmah krenuli u akciju i tokom istrage pretresli više od deset stanova i zaplijenili najmanje četiri mobilna telefona. Međutim, niko od 17 privedenih osumnjičenih silovatelja nije ostao iza rešetaka poslije saslušanja. Državno tužilaštvo očito ne vidi dovoljno razloga za pritvor. Sada pravosuđe mora da odluči kako će dalje voditi slučaj. Budući da su se svi osumnjičeni izjasnili kao nevini, kao maloljetnim licima prijeti im samo sa pola maksimalne kazne koju bi dobili kao odrasli.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu