Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković na sastanku s Rusten: Ambasada Norveške pruža podršku institucijama na evropskom putu

Politika
Autor:

Foto: Vlada RS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas s ambasadorkom Кraljevine Norveške u BiH Guri Rusten.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima i mjerama koje će se provoditi u okviru procesa evropskih integracija u BiH,  te o mogućnostima i načinima ulaganja u Republiku Srpsku.

Ambasadorka Rusten istakla je da ambasada Кraljevine Norveške pruža podršku institucijama u BiH na evropskom putu, te da su od prošle godine udvostručili razvojnu podršku za BiH kroz različite projekte.

Premijer Višković je istakao da je Vlada Republika Srpske opredijeljena za evropske integracije, kao i da su među ključnim prioritetima u radu Vlade razvoj i ulaganja u realni sektor, povećanje plata, povećanje standarda građana, unapređenje poslovnog ambijenta i rastrećenje privrede.

Govoreći o aktivnostima koje se preduzimaju na unapređenju poslovnog ambijenta, premijer Višković je upoznao ambasadorku sa pojedinim zakonskim rješenjima koji će se uskoro naći u republičkom parlamentu, a odnose se na rasterećenje privrede, kao i mjerama koje će biti kreirane kao podrška investitorima, novom zapošljavanju i ulaganjima.

Ovom prilikom prerađivački sektor i resursi sa kojima raspolaže Republika Srpska u oblastima proizvodnje i prerade zdrave hrane ocijenjeni su kao dobar potencijal za uspostavljanje saradnje sa zainteresovanim investitorima.

Dosadašnja saradnja Vlade Republike Srpske i Vlade FBiH je ocijenjena kao dobra i ovom prilikom je istaknuto da bi formiranje vlasti na svim nivoima bilo od velike važnosti po pitanju kreiranja privrednih i ekonomskih rješenja i provođenja reformskih aktivnosti na unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO