Biznis

Višković sa Unijom poslodavaca: Razgovori o najnižoj plati u Srpskoj i prijedlogu budžeta za 2024. godinu

 Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada opredijeljena da se dodatno unaprijedi saradnja sa Unijom poslodavaca i da ostaje odgovoran partner koji prati stanje u privredi i javnom sektoru u želji da se još više popravi položaj radnika u realnom sektoru.

PREMIJER VI[KOVI' SA UNIJOM POSLODAVACA RS
FOTO: SRNA

Višković je na sastanku u Banjaluci upoznao predstavnike Unije poslodavaca o Prijedlogu budžeta Srpske za 2024. godinu, prezentovao njegove karakteristike i predstavio planove Vlade koje se tiču izdvajanja za privredu, prije svega, podsticaja za plate, nove tehnologije, nova zapošljavanja i za socijalno zbrinjavanje radnika.

Pročitajte još

Na sastanku je razgovarano i o visini najniže plate u Republici Srpskoj, a premijer Višković je istakao uvjerenje da će se što prije doći do najboljeg rješenja, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Predstavnici Unije poslodavaca Srpske iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju, dali prijedloge i sugestije kako da se popravi stanje i pružili podršku premijeru u borbi protiv zloupotreba i sive zone.

Poslodavci su posebno istakli značaj visine podsticaja za nabavku novih tehnologija, jer bi time poboljšali proizvodnju i bili konkurentniji na tržištu. Sastanku je prisustvovala i ministar finansija Zora Vidović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije