Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Višković sindikatu i poslodavcima: Dogovorite se, ne svaljujte krivicu na Vladu Srpske

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su izmjene Zakona o radu u planu za ovu godinu i da će Vlada prihvatiti rješenje koje ponude sindikat i poslodavci.

– Zakon o radu mora se mijenjati u nekim tehničkim detaljima, ali se neće napraviti neki značajniji iskorak – rekao je Višković novinarima u Banjaluci komentarišući efekte Zakona o radu, koji je usvojen prije tri godine.

On je najavio da će već sutra na sjednici Vlade biti usvojen program rada Vlade koji će biti dostavljen Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Nerealno je očekivati da se oni (sindikat i poslodavci) dogovore, ali je isto tako nerealno i da svu odgovornost prebace na Vladu – rekao je Višković.

On je dodao da nezadovoljstvo dolazi sa obje strane, a onda, rekao je, Vlada treba da se opredijeli između jednih ili drugih.

– Pri donošenju Zakona o radu tražilo se kompromisno rješenje koje će zadovovoljiti obje strane, te im i predlažem da se dogovore i kako se dogovore Vlada će prihvatiti takvo rješenje – rekao je Višković.

On je naglasio da će se Vlada ponašati kao i do sada, te će pokušati naći “zlatnu sredinu”, jer očigledno nema kompromisa i dogovora, već se radi, kako je rekao, o dva suprotstavljena tabora s dijametralno suprotnim mišljenjima, gdje se Vlada stalno pojavljuje u ulozi arbitra.

Višković je podsjetio da se sindikat i poslodavci nisu mogli dogovoriti ni o najnižoj plati u Srpskoj, pa su i to prebacili na Vladu Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO