Zabava

“VOLIM TE, ALI MRZIM OSJEĆAJ DA TI SLUŽIM SAMO ZA KREVET” Odbrana holivudskog producenta Vajnstina tvrdi da su on i žrtva godinama bili U VEZI

Harvi Vajnstin i njegova navodna glavna žrtva bili su u intimnoj vezi niz godina nakon događaja iz optužnice, tvrdi odbrana američkog producenta, potkrijepivši to elektroničkim porukama koje su razmjenjivali.

“VOLIM TE, ALI MRZIM OSJEĆAJ DA TI SLUŽIM SAMO ZA KREVET” Odbrana holivudskog producenta Vajnstina tvrdi da su on i žrtva godinama bili U VEZI
FOTO: ETIENNE LAURENT / EPA

Ta je žena jedina od tri navodne žrtve iz optužnice koju je producent silovao, a druge dvije je napastovao.

Prema njenoj izjavi, događaji su se dogodili u martu 2013.

U žalbi za poništenje postupka, koja ima više od 150 stranica, advokati Harvija Vajnstina su u petak podastrli dijelove njihove korespondencije koja, ističu, svjedoči o neprekidnoj ljubavnoj vezi, koja je trajala najmanje do 2017.

Neke elektroničke poruke poslane su tek nekoliko sedmica nakon događaja iz optužnice i pokazuju da se žrtva više puta htjela sastati s Vajnstinom.

“Nadam se da ću te danas vidjeti”, “možemo ručati ako imaš vremena” piše u nekim porukama.

Odbrana ističe da se navodna žrtva, čije se ime ne otkriva, obraćala “tonom koji je nedvojbeno bio srdačan”.

– “Još te volim. No, mrzim osjećaj da ti služim samo za krevet” – piše žena u poruci od 8. februara 2017.

Advokati Harvija Vajnstina drže da ta rečenica pokazuje kako navodna žrtva “priznaje da je pristajala na intimni odnos s njim”, piše avaz.ba.