Hronika

Vozač koji je usmrtio djevojčicu dobio minimalnu kaznu: Melisu (15) na pješačkom pokosio mladić (17) sa probnom dozvolom

Melisa Zećović (15) je stradala 12. decembra prošle godine, kada je nju na pješačkom prelazu pokosio tada sedamnaestogodišnji vozač B.H. sa probnom vozačkom dozvolom.

Melisa je stradala u saobraćajnoj nesreći
FOTO: MELISA ZEĆOVIĆ/FACEBOOK

Nakon sedam mjeseci od tragedije koja je potresla cijeli Novi Pazar vozač je prvostepeno osuđen na samo dvije godine zatvora!

Prvostepena presuda je donijeta 2. avgusta u Višem sudu u Novom Pazaru, prema kojoj je vozač B.H. (18) osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala djevojčica.

Melisa je krenula u školu, prelazila je pješački prelaz, kada je na nju u 7.42 ujutru naletio B.H., koji je vozio “golf šest”.

Pročitajte još

Vozač je vozio više od dozvoljene brzine, ali kako se saznaje, vještaci nisu mogli sa preciznošću da odrede kojom se brzinom kretao. On je bio sam u vozilu i imao je probnu vozačku dozvolu.

Sigurnosne kamere zabilježile su tešku nesreću u kojoj se vidi trenutak u kojem “golf 6”, koji je vozio maloljetni B. H. udara Melisu i njeno tijelo leti više od 10 metara, a onda pada pod točkove kombija.

Melisa stradala na putu za školu

Nakon ove nesreće koja se dogodila u naselju Mur, ogorčeni građani su organizovali protest i tražili su pravdu za stradalu djevojčicu. Nakon njene smrti proglašen je i Dan žalosti.

Novi Pazar se podigao na noge nakon smrti male Melise, uz riječi da “sutra to može biti naše dete”, a protestu je prisustvovao i Melisin otac Esko.

On je istakao da nikome ne želi ono kroz šta on prolazi.

Melisa se sa Peštera preselila u Mur, kako bi mogla da ide u srednju školu u koju želi. Živela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju.

Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak.

Sahranjena je 13. decembra selu Draževiće, na Pešteru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu