Hronika

"Bol je sve veći" Otac Melise (15) iz Novog Pazara koju je pokosio mladić (17) očajan, nakon presude uputio potresne riječi (FOTO)

Esadu Zećoviću iz Duge Poljane kod Sjenice, osam mjeseci poslije pogibije kćerke Melise (15), dok lista album koji joj je posvetio, puštajući suze svakog puta iznova, presuda je napravila novu ranu.

Saobraćajna nesreća u Novom Pazaru, stradala djevojka
FOTO: INSTAGRAM, 192, DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

To ne može da se opiše. To mogu da razumiju samo roditelji koji su ovako izgubili svoju djecu. Bol je sve veći – priča Esad.

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Belmina Hasanovića (18) iz ovog grada na dvije godine maloljetničkog zatvora zbog toga što je automobilom, na pješačkom prelazu, u naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Zećović (15). Više javno tužilaštvo saopštilo je da je Hasanović koji je u trenutku izvršenja krivičnog djela bio maloljetan, proglašen krivim zbog izvršenja teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zapriijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Melisa je stradala u saobraćajnoj nesreći
FOTO: MELISA ZEĆOVIĆ/FACEBOOK

– Nosiću bol od sudije koji je donio takvu presudu. Ponizio je sebe i sudstvo u Novom Pazaru. To nije pravda ni za koga, ne samo za mene. Nagradio je ubicu mog djeteta. Poslao je poruku bahatim vozačima, gazite, a sud će vas nagraditi – priča očajni otac.

Zečević kaže da na osnovu sudskog vještačenja nije mogla da se odredi brzina vozila, jer nije bilo tragova kočenja.

– On se zaustavio oko 200 metara dalje, a onda je preko tijela prešao i kombi, a vozač pobjegao. Kasnije je uhapšen. Na snimcima koje sam kasnije gledao, još desetak vozila je zaobilazilo tijelo i niko nije stao. Strašno – kaže ovaj otac.

Tužilaštvo nije zadovoljno izrečenom kaznom

Iz tužilaštva u Novom Pazaru najavili su da će uložiti žalbu na izrečenu presudu.

– Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru nije zadovoljno izrečenom kaznom u trajanju od dvije godine maloljetničkog zatvora, jer je to minimum kazne predviđen za krivično djelo koje se Belminu H. stavlja na teret, posebno imajući u vidu da je radnje krivičnog djela preduzimao sa eventualnim umišljajem – saopštilo je Više tužilaštvo.

Podsjetimo, Hasanović je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pješačkom prelazu udario Melisu Zećović koja je od zadobijenih povreda preminula.

– Tog jutra smo se čuli u 6.34. Tog jutra je išla preko tog prelaza kao svaki dan. Naletio je Belvin Hasanović koji je prema njihovoj priči žurio u školu. Od tog trenutka kada su mi javili nisam znao da je stradala već poginula. Od tada sve misli koje smo gajili za Melisu su prekinute – kaže Esad.

Pročitajte još

Roditelji djece poginule na pješačkim prelazima, među kojima je i Melisin otac Esad, predali su resornim ministrima zahtjev za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična djela počinjena u javnom saobraćaju, piše Blic.

Oni traže da vozači, koji počine teško djelo protiv javnog saobraćaja, umjesto dosadašnjih 48 časova, ostanu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu