Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VOZAČI, ODGOVORNO SE PONAŠAJTE Policajci i motociklisti u zajedničkoj misiji u Doboju (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: Policijka uprava Doboj/RAS Srbija

Policijski službenici Policijske uprave Doboj danas su sa pripadnicima Auto-moto društva Doboj, članovima moto klubova  „Doboj“ i „Black Adders“ iz Doboja i moto klubom „Bezbjednost“ iz Banjaluke, organizovali preventivnu akciju u saobraćaju.

Cilj akcije je skretanja pažnje vozačima da odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinesu bezbjednosti motociklista na putevima.

Nakon okupljanja ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju, policajci su, zajedno sa članovima moto klubova, na više lokacija u gradu dijelili promotivni materijala, te savjetovali vozače da obrate pažnju na motocikliste, kojih je sve više u saobraćaju zbog povoljnih vremenskih uslova.

Foto: Policijka uprava Doboj/RAS Srbija

Za buduće vozače održana su predavanja na temu „Bezbjednost motociklista u saobraćaju“.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je za Srpskainfo da je tokom prošle godine na području grada Doboja u saobraćajnim nezgodama učestvovalo 17 motociklista, od kojih je pet smrtno stradalo, šest vozača je zadobilo teške, a devet lake tjelesne povrede.

– Tokom tekuće godine nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim i teže povrijeđenim motociklistima – rekla je Kerkezova.

Foto: Policijka uprava Doboj/RAS Srbija

Dodala je da su slične aktivnosti u narednom periodu planirane i na području svih policijskih stanica koje su u nadležnosti Uprave.

– Imajući u vidu da su motociklisti ugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, a na šta utiču kako okolnosti nepropisnog ponašanja samih motociklista, ali i drugih učesnika prema njima, policijski službenici organizovaće niz preventivnih i represvnih akcija, sve u cilju povećanja ukupnog stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u operativnoj nadležnosti PU Doboj – pojasnila je Kekrezova.

Foto: Policijka uprava Doboj/RAS Srbija

Cilj navedenih aktivnosti je prvenstveno povećanje bezbjednosti vozača motocikla i mopeda u saobraćaju, odnosno smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista, kao i osoba koje se prevoze.

– Apelujemo da se vozači pridržavaju zakonskih propisa, da odgovornim ponašanjem vode računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćju i time spriječe moguće posljedice – poručila je Kerkezova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO