Društvo

VOZAČI, OTVORITE ČETVORO OČIJU Jaki udari vjetra očekuju vas na OVOJ DIONICI, ali to NIJE SVE

Na putnom pravcu Turbe – Banjaluka vozači se ovoga jutra upozoravaju na jake udare vjetra.

VOZAČI, OTVORITE ČETVORO OČIJU Jaki udari vjetra očekuju vas na OVOJ DIONICI, ali to NIJE SVE
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Pojačan oprez, posebno u planinskim predjelima savjetuje se i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od pet sati do 21 sat. U vremenu od 21 čas do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do petsati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od osam sati do 16 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode – Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo -Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik – Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prelaza) i Ključ – Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih  razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

(Avaz)