Društvo

Vozači polako vozite: Mjestimično vlažni kolovozi, povećana opasnost od odrona

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Vozači polako vozite: Mjestimično vlažni kolovozi, povećana opasnost od odrona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske ističu da se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, kako na putevima tako i na graničnim prelazima, te vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva – Srpske Toplice (Omladinska ulica) zbog izgradnje trotoara.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice – Nova Topola saobraćaj se odvija usporeno, na pojedinim mjestima jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje) režim saobraćaja je izmijenjen zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, te na pravcu Prijedor tri – entitetska granica (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na putu Čelinac – Ukrina zbog izgradnji razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva – Teslić tri – entitetska granica (Podjezera) zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i u tunelu “Čeljigovići” na dionici magistralnog puta entitetska granica (Lapišnica) – Ljubogošta, kao i u tunelu “Stambolčić” na magistralnom pravcu Pale – Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Stari Majdan – Banjaluka (Rudarska), kao i na pravcima granica Republike Srpske (Bakračuša) – Nevesinje jedan, Šipovo – entitetska granica (Novo Selo), Jezero – Šipovo i Krupac – granica Republike Srpske (Bogatić).

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), Gradiška – Nova Topola – Klašnice, te Ukrina – Gornja Vijaka.

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Tarčin – Bradina zbog radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin – Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija na dionici auto-puta Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać – Bosanski Petrovac, Žitomislići – Počitelj i Donji Vakuf – Travnik.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Prihvati notifikacije