Društvo

VRHUNAC NEODGOVORNOSTI Vratio se iz Crne Gore i dijete vodio u vrtić, iako je ZARAŽEN KORONOM

U obdaništu na Zvezdari u Beogradu potvrđen virus u porodici koja je došla s ljetovanja.

VRHUNAC NEODGOVORNOSTI Vratio se iz Crne Gore i dijete vodio u vrtić, iako je ZARAŽEN KORONOM
FOTO: GRADSKA UPRAVA BANJALUKA

Pa iako su stigli prije uvođenja nadzora, neodgovorno su se ponašali i ugrozili druge.

Pod nadzorom 15.000 povratnika iz inostranstva

Pod nadzorom je svih 15.000 ljudi koji su se vratili s ljetovanja iz zemalja koje su kovid rizične – Crna Gora, Hrvatska i BiH, a među kojima ima i pozitivnih na kovid 19, upozorio je juče epidemiolog Predrag Kon i najavio da će nadzor biti i za ljude koji žive i rade u inostranstvu kad počnu da dolaze za slave i Novu godinu. Ali i mimo toga, jedan otac je nekoliko dana dovodio dijete u vrtić “Oblačak” na Zvezdari u Beogradu iako je imao temperaturu, pa se ispostavilo da je zaražen. Porodica je došla s ljetovanja iz Crne Gore, piše Kurir.

Beogradski sekretar za obrazovanje i dječju zaštitu Slavko Gak naveo je da je otac s povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dijete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđena korona.

– Dijete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dijete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno – istakao je Gak i dodao da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore s odmora, da je otac već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali da su dijete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

On je rekao da nijedno dijete nema simptome korone, ali da je ovaj primjer pokazatelj da, bez odgovornosti svih, nije moguće izboriti se s epidemijom.