Iz našeg ugla

Vrijeme je za visok let "Orlova"

Još četiri sedmice ostale su do početka najveće planetarne fudbalske smotre, do Svjetskog prvenstva u Kataru.

Vrijeme je za visok let "Orlova"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naravno, za nas će u prvom planu da bude selekcija Srbije koja ima sve preduslove da, poslije razočaravajućih nastupa ili neuspjeha u kvalifikacijama, ovog puta obraduje svoje navijače.

Na prethodnim utakmicama bilo je vidljivo da je selektor Dragan Stojković Piksi pronašao formulu kako da ukomponuje igrače u kvalitetnu cjelinu, a pored svega “Orlovi” igraju, napadački, efikasno, dosta lijepo za oko… To nije nimalo čudno ako se zna kakav je 57-godišnji stručnjak bio majstor u igračkim danima. Njegov napadački sistem je ono što su svi ljubitelji fudbala dugo čekali.

Zna Piksi i kako da smiri euforiju koja obično nastaje poslije nekoliko vezanih dobrih rezultata, a znao je i kako da ekipi vrtai pobjednički gen kada su se desila dva vezana poraza od Danske u prijateljskom meči i Norveške u Ligi nacija.

Naravno, igrači su ti od kojih navjiše zavisi, a partije Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Filipa Kostića, Dušana Tadića… ulijevaju nadu da srpski tim može daleko na Mundijalu.

Sigurno da ovaj tim ima šta da pokaže pa čak i protiv Brazila koji je bez poraza u posljednjih 15 utakmica, odnosno u proteklih 16 mjeseci. Biće to prvi i najveći ispit za “Orlove” u grupi, a bez obzira na njegov ishod, ostaće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom kroz koje treba obezbijediti plasman u nokaut fazu. Taj rezultat je realnost ovog tima, a dalje je sve moguće i čini se da je konačno došlo vrijeme za visok let “Orlova”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu