Kultura

VRIJEME ZA KNJIGU Novi Sad će u narednih sedam dana biti u znaku književnosti

Novi Sad će naerdnih sedam dana biti centar književnosti. Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 priznatih stranih pisaca, gotovo 70 pisaca iz Srbije, više od 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat, jer je vrijeme za knjigu.

VRIJEME ZA KNJIGU Novi Sad će u narednih sedam dana biti u znaku književnosti
FOTO: DEJAN BRIZA/RAS SRBIJA

Dobitnici NIN nagrade Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković, a zatim i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, mlade nade književnosti Srbije Maša Seničić i Andrea Popov Miletić, ali i evropski priznati, više puta nagrađivani Dejan Tijago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

Treća nedjelja Kaleidoskopa kulture, od 19. do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mijesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture, kao i razvoju publike, prenosi B92.

Ovoga puta, zbog mjera donesenih zbog pandemije virusa korona, književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putem sajta Kaleidoskopa kulture, kao i kanala Novi Sad2021 na Jutjubu.