Politika

Vučić na predizbornom skupu: Za mene je Srbija sve, neću da vladam sa onima koji hoće da je unište

U beogradskoj Areni danas od 17 sati održao se predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Aleksandar Vučić na predizbornom skupu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Predsjednika Srbije Aleksandar Vučića u Areni je dočekao veliki broj pristalica, a na početku skupa je intonirana himna Srbije “Bože pravde”.

– Beskrajno vam hvala za sve ove godine i za ovo divno veče i izvinite za hiljade onih koji su došli i nisu mogli da uđu u Arenu. Imamo čime da se pohvalimo, ali razmišljajući čime da počnem, krenuću od toga da ću svakog od vas da kritikujem zbog onoga što smo mogli, a nismo uradili. Najtiši su oni koji imaju mnogo muka, a kojima nismo mogli da pružimo pomoć – kazao je Vučić na početku izlaganja.

On je istakao da je u svim problemima oko Kosova, Evrope, pritisaka, pa je mogao da nađe nekakvo opravdanje za sebe, ali ne i za one koji su živjeli samo za sebe, svoju kancelariju i opštinski automobil.

– To su stvari koje kod sebe moramo da promjenimo – kazao je on.

Niko ne može da nam zabrani da čuvamo svoje nacionalne interese.

– Jedina smo zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog. Kada nam kažu “pa niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama nego sa mojim narodom, sa građanima Srbije, i dok je to moj posao, tako će i da bude, Srbija će da vodi računa o svojim građanima – kazao je Vučić i dodao:

– Kaže da narod ne sanja kakve smo pritiske istrpjeli, ali da mi moramo da svima imati racionalan odnos – istakao je.

Pročitajte još

Vučić je dodao i da narod nije zaboravio 1999. godinu, i da će svake godine podsjećati na ono što se dogodilo.

Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stidjeti naše prošlosti. I skinućemo kapu pred svakim junakom koji je položio život na oltar otadžbine. I hoćemo da budemo vojno neutralni, da sami čuvamo svoju zemlju, nebo i građane – kazao je on.

Kaže da ga kritikuju zbog toga ko su mu otac i majka, i da njegovi protivnici sada tvrde da je Vučić ucijenio građane Srbije.

– Kažu da sam ucijenio građane, da ako ne pobjedi lista “Srbija ne sme da stane”, ja neću biti predsjednik. Pa zar nije mnogo lakše da ja budem predsjednik ko god da pobijedi. Ali ja neću to reći, za mene je Srbija sve, neću da vladam sa onima koji hoće da unište Srbiju – rekao je on večeras, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije