Politika

Vučiću uručen zahtjev da kineski predsjednik DOBIJE BISTU u Beogradu

Nova komunistička partija Jugoslavije NKPJ i Savez komunističke omladine Jugoslavije /SKOJ/ predali su zvanični zahtjev predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Beograd dobije bistu predsjednika Kine Si Đinpinga kako bi se Srbija na dostojan i simboličan način odužila narodu Kine i njihovom lideru na velikoj pomoći i doprinosu u borbi protiv virusa korona.

Vučiću uručen zahtjev da kineski predsjednik DOBIJE BISTU u Beogradu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Sugerisano je da bi bilo najbolje da bista bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od Ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine tokom Nato agresije.

U obrazloženju se ističe da je razlog inicijative za podizanja biste predsjedniku Kine taj što je ova prijateljske zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju.

Pročitajte još

– Kina je poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, a iz socijalističke Kine nabavljene su dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani naši građani – navedeno je u obrazloženju.

Inicjatori su naglasili da su Kinezi bili najbrojniji inostrani gosti u Srbiji prije epidemije, a da će “bista samo proširiti interesovanje građana ove prijateljske zemlje za posjetu Srbiji”.

NKPJ i SKOJ su predali pismo i Vladi Srbije i gradonačelniku Beograda sa istim zahtjevom.