Politika

Vukanović kritikovao budžet Srpske "Čuo sam da Vlahović iz Juventusa ide u SNSD, tamo se najbolje plaća" (VIDEO)

Glavnu ulogu ponovno je imao zastupnik Nebojša Vukanović koji je tokom sjednice NSRS kritikovao rad Milorada Dodika i SNSD te je poručio kako je Dodik najbogatiji predsjednik na svijetu, dok su borcima i penzionerima ukinute naknade.

Vukanović kritikovao budžet Srpske "Čuo sam da Vlahović iz Juventusa ide u SNSD, tamo se najbolje plaća" (VIDEO)
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na početku svog obraćanja, Vukanović se osvrnuo na činjenicu da je u budžetu propisano 56 miliona KM za predsjednika Srpske, te je poručio kako se o budžetu raspravljalo i u dalekoj Argentini.

– O budžetu Srpske diskutovalo se i u Argentini, tako sam dobio informacije. Inače, razgovarali su Klaudio Kaniđa i Gabriel Batistuta. Onda su pjevali čuveni pjesmu “Batistuta Gabriele, za tebe je Dodik Pele, Mile majstore, Mile majstore”. Govori Kaniđa Batistuti, za šta smo mi trčali, nemamo kupiti cigare da zapalimo, a tamo neki ima 56 miliona, prestigao i Mesija, Mbapea i Vlahovića. Ja sam čuo da Vlahović hoće da ide iz Juventusa i kaže “hoću u SNSD, nigdje drugo” – rekao je Vukanović.

Budžet koji je usvojen Vukanović je opisao kao vrhunac ludosti.

Pročitajte još

– Koliko čovjek mora biti bez stida da bi raspravljali o ovako sramnom papiru kao što ste vi dostavili. Ovo je vrhunac ludosti, licemjerstva i bezobrazluka. Ima li iko časti da podnese ostavku i kaže ne, neću da budem dio ovog cirkusa? Premijer je napustio skupštinu čim sam se prijavio jer zna da su argumenti na mojoj strani – poručio je Vukanović.

Osvrnuo se i na činjenicu da su brojna ministarstva ostala bez sredstava koja su im ranije obećana.

– Izbori su prošli, još smo u produžecima. Nestalo je 78,7 miliona KM u Ministarstvu boračko-invalidske zaštite pomoći penzionerima i borcima. Da li to znači, kad nije izborna godina, da se većina njih može objesiti? Ko će preživjeti s prosječnom penzijom od 409 KM – pitao je Vukanović.

Tokom govora, Vukanović je Dodika opisao kao nekrunisanog kralja, prenosi Klix.

– Nekrunisani kralj, koji želi da se proglasi kraljem, ima budžet od 56 miliona KM. Budžet predsjednika Crne Gore je tri miliona KM, isto je i predsjednika Srbije. On ima 20 puta više, a ne računajući na to koliko će potrošiti obilazeći Sjevernu Koreju, Bjelorusiju, Turkmenistan i Venecuelu. Možda su to destinacije gdje može da ode. Ipak, Sjeverna Koreja nam je najbliža – rekao je Nebojša Vukanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije