Politika

Vulin poručuje: Srbija neće biti sigurno mjesto za narko-dilere

Srbija neće biti sigurno mjesto za narko-dilere, a policija će ih goniti bez obzira da li prodaju gram marihuane ili su napravili plantažu, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vulin poručuje: Srbija neće biti sigurno mjesto za narko-dilere
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Prilikom obilaska ilegalne laboratorije za marihuanu, koju je policija otkrila u mjestu Gakovo kod Sombora, Vulin je naglasio da je svaka zaplijena narkotika za policiju veliki uspjeh i velika pobjeda.

– Organizovana banda koja je ovo radila, više to neće moći da radi. Neće moći da truje našu djecu, a tehnologija i novac koji su uložili neće poslužiti za ono za šta su mislili, već su njome osigurali sebi dugogodišnju robiju – rekao je on.

Vulin je, saopštio je MUP, ocijenio da se sa svakim otkrivanjem ilegalne proizvodnje narkotika čuvaju ljudski životi, te da je svako ko proda drogu djetetu – ubica.

– Vjerujem da treba suditi za pokušaj ubistva svakome ko proda drogu, posebno maloljetniku, ali i važeći zakoni su dovoljno dobri da ovakav ološ stave na dugogodišnju robiju – poručio je on.

Ministar se zahvalio policijskim službenicima u Somboru koji su uradili veliku zaplijenu u Gakovu i dodao da svi pripadnici MUP poseban akcenat daju borbi protiv narkotika i narko-dilera.

U ilegalnoj laboratoriji u Gakovu zaplijenjeno su 2.176 biljaka marihuane, oprema za proizvodnju i suplementi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su 36.godišnji D. B, 26.godišnji S. B. i 31.godišnji D. D. koji su privredeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru.

Prihvati notifikacije