Kultura

ZA IZGRADNJU DNEVNOG CENTRA Humanitarna izložba i prodaja slika u Prijedoru

Banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa Gradom Prijedorom i  Muzejom Kozare iz Prijedora od 24. avgusta 2020. godine u prostorijama muzeja i pozorišta u Prijedoru otvoriće Humanitarnu izložbu i prodaju slika.

ZA IZGRADNJU DNEVNOG CENTRA Humanitarna izložba i prodaja slika u Prijedoru
FOTO:BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Otvaranje izložbe je u 11 časova u prostorijama Muzeja Kozare u Prijedoru i trajaće deset dana.

Sav prihod od prodanih slika koje su po fiksnoj cijeni od 500 KM biće usmjerene za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9 januar” u Kosovskoj Mitrovici.

– Na humanitarnoj prodajnoj izložbi biće izloženo i ponuđeno 25 autorskih radova od 19 slikara iz Republike Srpske koji su donirali svoja djela i tako se humanitarno uključili u izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9 januar” koji gradi naš Odbor u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji – kažu organizatori.

Ovo je peta humanitarna prodajna izložba koju je Odbor uz pomoć lokalnih institucija organizovao u Banjaluci, Brčkom, Trebinju, Istočnom Sarajevu i sada u Prijedoru.

– Do sada na četiri prodajne humanitarne izložbe prodano je 27 slika iz kojih su sva sredsva usmjerena za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me -9 januar” koji planiramo završiti do kraja godine – dodaju.