Zabava

ZA POLA SATA ZARADE 2.000 EVRA Estradom hara novi trend zbog kojeg PARE SAME KAPLJU

Novi trend muzike koji je postao popularan među mlađom generacijom sve više je uzeo maha.

ZA POLA SATA ZARADE 2.000 EVRA Estradom hara novi trend zbog kojeg PARE SAME KAPLJU
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Tekstovi pjesama su često nerazumljivi, a najbitnije od svega je da je dobra muzika, kao i to da se spomenu skupa kola, garderoba i lak novac, piše Blic.

Većina repera i pjevača pjeva tako što samo otvara usta na nastupima. Muzika i njihov glas se čuju u pozadini, a oni ponekad nešto i otpjevaju, dok se u pozadini jasno čuje glas koji je već nasnimljen.

View this post on Instagram

A U S T R I A 🇦🇹

A post shared by DEVITO (@devitoanonymo) on

Popularni reper Devito brzo je stekao obožavaoce širom regiona, međutim često se na nastupima može primijetiti kako je njegov glas nasnimljen, dok on u nekim trenucima jedva ispusti glas i nešto „odrepuje“.

Poznati dvojac Jala Brat (Jasmin Fazlić) i Buba Koreli (Amar Hodžić) takođe su jedni od onih koji prepuste publici da pjeva, mada se često desi da i oni putem mikrofona nešto zapjevaju, iako su matrica i glas unaprijed nasnimljeni.

Reper Marko Milivojev poznatiji kao Mili često pjeva na plejbek, mada se dogodio ponekad i da uživo zapjeva. On kao i njegovi prethodnici odlično zarađuje, a nastupi su uvijek posjećeni.

Sve više ovaj trend uzima maha na estradi, a pola sata nastupa sličnih izvođača kreće se od 2.000 do 6.000 evra za samo pola sata. Očigledno je novi trend uzeo sve više maha, pa je tako danas bitna samo pojava izvođača, ali ne i to da li je uboo ton.