Kolumne

Za sva vremena

Volio bih da ovaj komentar mogu da počnem nekim lijepim riječima, ali to zaista nije moguće u ovom trenutku. Kako to izgleda današnja Republika Srpska i kojim putem idemo, pitanje je koje sebi postavlja svaki građanin.

Za sva vremena
FOTO: RAS SRBIJA

Posljednja dešavanja u sali Narodne skupštine Republike Srpske ogledalo su naše današnjice. Divljanje narodnih poslanika, unošenje zastava NATO, međusobne uvrede vlasti i opozicije, pa onda miting i kontramiting, odraz su stanja u kojem živimo.

Ne mogu i neću da prećutim u predvečerje 28. rođendana Srpske ono što su govornici na kontramitingu izgovorili i to pred ljudima koji danas vode Republiku Srpsku.

Imali su građani i vlast priliku da čuju Peru Maljutku, čovjeka koji je u javnosti poznat po tome što se svojevremeno lažno predstavljao kao Milorad Dodik i tako varao privrednike po Srbiji i Srpskoj. Ali tu  nije kraj, jer i ostali govornici nisu bili previše pametni. Naprotiv, treba da ih je sramota zbog svega izgovorenog, ali i iskazanog poltronstva.

Zar je to Republika Srpska za koju smo se borili? Tužno, jadno i žalosno.

Kažu, „Čast otadžbine“ je organizovala kontramiting, pa ne bi bilo loše da se, u ime časti, izvine zbog laprdanja Pere Maljutke, ali i drugih ”bombaša” koji kao da su taj dan bez mozga došli na miting. To nije bio miting ni kontramiting, već ponižavanje Republike Srpske.

Šta tek reći za ”bombaše” iz opozicije koji mašu NATO zastavama u parlamentu, nego sramota i bruka. Ko li je njima savjetnik, da mi je samo znati!?

Ima Republika Srpska s čim da se ponosi, odličnih učenika, studenata, akademskih građana, pravih i istinskih boraca. Njima je mjesto bilo na binama u parku ”Mladen Stojanović”.

Moram biti iskren i reći da mi Srpska iz godine u godinu djeluje stabilnije, ali još uvijek smo daleko od željenog nivoa.

Sad, kad budemo slavili 28. rođendan, treba da još jednom jasno stavimo do znanja svima da je Srpska trajna kategorija i da 9. januar nikad neće doći u pitanje.

Neka ovaj 9. januar bude to zrno koje će nas okupiti i iz kojeg će da izraste zajedništvo. Za sva vremena!