Svijet

Zabilježen još jedan slučaj porodičnog nasilja: Otac istukao svog sina (14), tvrdi da ga je dijete isprovociralo

Otac (39) je uhapšen i prijeti mu zatvor nakon što je u porodičnoj kući istukao svog 14-godišnjeg sina. Prema optužnici, on je početkom avgusta u večernjim satima u jednom slavonskom selu u porodičnoj kući odlučio da fizički kazni svog sina, jer ga nije slušao.

Zabilježen još jedan slučaj porodičnog nasilja: Otac istukao svog sina (14), tvrdi da ga je dijete isprovociralo
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposlušnosti ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu lake tjelesne povrede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice. Dakle, kao roditelj zlostavljao je dijete, pa je time počinio krivično djelo protiv braka, porodice i djece, povredom djetetovih prava – navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno tužilaštvo, prenosi Index.

Vještačenje povreda

Ispitan u svojstvu osumnjičenog, otac je priznao da je počinio krivično djelo, pravdajući se provokacijama sina. Nakon incidenta, dječak je odmah pozvao policiju.

– Obavljeno je i ljekarsko vještačenje povreda koje je zadobilo dijete, a iz kojeg proizlazi da je riječ o lakim tjelesnim povredama“, utvrđeno je tokom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se otac osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Uzimajući u obzir način i okolnosti ovog krivičnog djela i starost djeteta, tužitelji smatraju da je predložena sankcija razmjerna stepenu krivice i svim okolnostima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije