Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAČUO SE JEZIV PRASAK” Motociklista se zabio u ogradu, prijatelji ga poslije 10 minuta PRONAŠLI U JARKU

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Motociklista Miljan S. (46) iz naselja Pantelej u Nišu, poginuo je u nedjelju oko 22.45 na novoizgrađenoj dionici auto-puta Niš-Pirot kod sela Jelašnica, kada se zakucao u betonsku ogradu kojom se blokira saobraćaj.

Svjedoci tragedije sumnjaju da je motociklista učestvovao u uličnoj trci, ali policija za sada nema ovakvih informacija, prenosi Blic.

Tragovi kočenja “kavasakija” kojim je upravljao poginuli muškarac, u dužini od tridesetak metara, ukazuju na to da je Miljan S. primijetio betonsku ogradu na putu, koji je inače zatvoren za saobraćaj, ali da zbog velike brzine kojom se kretao nije uspio da zakoči.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, tri mladića su se trkala motorima na nedovršenoj dionici iz pravca Pirota ka Nišu, kada je Miljan S. koji je upravljao “kavasakijem” udario u betonsku konstrukciju kojom se blokira saobraćaj i odletio 50 metara dalje! Druga dvojica motociklista uspjela su da se zaustave na vrijeme i izbjegnu tragediju.

Mladići koji su bili u blizini mjesta tragedije vidjeli su kako je došlo do užasa.

– Bili smo kod bankine, u blizini jednog kafića, kad su tri motocikla prošla pored nas. Vozili su brzo, komentarisali smo kako jure po mraku, a onda se par sekundi kasnije začuo jak prasak. Odjeknulo je kao bomba. Odmah poslije toga se vidio dim… – kaže Ilija M. iz Jelašnice koji je odmah pozvao Hitnu pomoć.

On dodaje da je dio puta na kom se dogodila nesreća slabo osvijetljen, jer su radovi i dalje u toku.

– Bilo je tako jako da su čuli i ljudi u kafiću i svi smo potrčali tamo. Vidjeli smo najprije kod odbojnika slupani motor kraj kog su bila dvojica motociklista – kaže on i dodaje:

– Videli smo motor, ali čovjeka nismo odmah primijetili.

Kako je ispričao motociklisti su gotovo deset minuta u mraku tragali za prijateljem koji je odletio u vazduh prilikom snažnog udarca.

– Tek poslije 10 minuta su ga pronašli u jarku. Bio je sav u krvi, razbijene glave. Pozvao sam Hitnu pomoć, došli su brzo i odvezli ga. Nažanost, čuo sam poslije da je preminuo – dodaje očevidac tragedije.

Predsednik Savjeta građana Jelašnice, Steva Končar, rekao je da je u pitanju nedovršena dionica i da su na ovom dijelu puta blokirani svi prilazi.

– Očito su prebrzo vozili i noć je učinila svoje. Po mraku je vidljivost znatno smanjena, naročito kada se brzo vozi. Priča se da su se trkali, ali ne znam da li je to tačno – rekao je on.

Priča o tome da je Miljan S. stadao trkajući se, nisu potvrđene ni iz MUP.

– Nemamo informaciju da je M. S. poginuo jer se trkao sa prijateljima – rekli su iz niške policije.

Iza Miljana ostalo petoro djece 

Miljan je za sobom ostavio petoro djece. Oni koji su ga poznavali kažu da je najviše volio djecu i motore.

– Miljan je bio drugar , bio je na mnogim stazama da bi se trkao. I sada je očekivao poziv iz inoistranstva za neku veću trku, ali ne bih rekao da se trkao u noći kada je poginuo. Pored njega je vozio mlađi brat koji je takoreći prvi put sjeo na motor. Miljan je profesionalac. On nije klinac željan dokazivanja. Sigurno je to bio trenutak nepažnje, malo veći gas kada je put “otvoren” i dogodi se neviđena tragedija. Dječica su mu još mala, sinčić jedva nekoliko mjeseci ima i zato moramo svi da pomognemo. Motociklisti Niša i okoline će pomoći, ali neophodna je šira akcija kako u ovim čudnim vremenima ne bi zaboravili ono najvrijednije, a to su djeca – priča Božidar.

(Blic, Novosti, Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO