Svijet

ZADAVIO ŽENU ZBOG TRAMPA Ljekar optužen za brutalno ubistvo, krvnički nasrnuo na nju kada je vidio fotke u toplesu

Istaknuti ljekar za plodnost u Južnoj Kaliforniji zadavio je svoju ženu, a zatim postavio njeno tijelo kako bi izgledalo kao da je pala niz stepenice, naveli su tužioci na sudu ove nedelje.

doktori medicina UKC
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dr Erik Skot Sils (58) pozvao je policiju u ranim satima 13. novembra 2016. tvrdeći da je pronašao tijelo svoje supruge Suzan u porodičnoj kući u San Klementeu.

Nakon opsežne istrage, uključujući autopsiju i višestruke runde DNK testiranja, mrtvozornik je utvrdio da je Suzan ubijena.

“Iscijedio život iz nje”

Sil je na kraju uhapšen u aprilu 2019. zbog ubistva, koje se navodno dogodilo usred napetosti u njihovom braku.

On se pojavio na sudu u utorak, gdje su tužioci rekli porotnicima na početku suđenja da povrede žene nisu bile u skladu sa padom niz stepenice, prenosi Dejli mejl.

Viši zamjenik okružnog tužioca Dženifer Voker rekla je poroti Višeg suda okruga Orindž da se “značajne povrede koje je žrtva imala na licu i vratu ne poklapaju sa onim što bi pretrpjela u takvom padu”.

Tužioci su tvrdili da je Sils “iscijedio život” svojoj ženi, a zatim pokušao da prikrije ubistvo.

Pročitajte još

Izgubila opkladu

Voker je takođe rekao porotnicima kako su postojali dokazi o poteškoćama u njihovom braku prije navodnog ubistva.

Suzan je navodno objavila svoju fotografiju u toplesu na mreži nakon što je izgubila opkladu oko toga da li će Donald Tramp pobjediti u republikanskoj nominaciji za predsjedničku trku 2016. godine.

Ispis razgovora koji je imala sa članom grupe za ćaskanje o tome da li će objavljena fotografija uznemiriti njenog muža pronađen je u blizini štampača u ordinaciji nakon njene smrti.

“Ubijaš me, zar ne vidiš?”

Suzan je takođe slala svom mužu jezive poruke u kojima je rekla da „želi da izađe“, rekao je tužilac.

– Ona je frustrirana, uznemirena, osjeća se zarobljenom i osjeća se kao da je ubija – rekao je Voker porotnicima. “Ona mu u ovim tekstovima kaže: ‘Ubijaš me, zar ne vidiš?’

Mrlje od krvi pronađene su na zavjesama i zidu u kćerkinoj spavaćoj sobi i odgovarale su i doktoru i njegovoj ženi. U prostoriji je pronađen i komad ženine kose, rekao je Voker.

-Krv i kosa pokazuju da se žrtva borila za život – rekao je tužilac.

Sils, preko svog advokata Džeka Earlejma, tvrdi da nije ubio svoju ženu.

-Ništa od ovoga nije montirano – rekao je branilac. „Ništa od toga nije bilo planirano. Ono što se dogodilo je užasna nesreća”

Psi vukli šal žrtve

Tvrdio je da DNK koji pripada psima porodice ukazuje na to da su oni vukli šal koji je Suzan nosila dok je ležala bez svijesti na dnu stepenica.

„Krv i kosa pokazuju da se žrtva borila za život“, rekao je tužilac.

Sils, preko svog advokata Džeka Earlejma, tvrdi da nije ubio svoju ženu.

-Ništa od ovoga nije montirano – rekao je branilac. „Ništa od toga nije bilo planirano. Ono što se dogodilo je užasna nesreće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije