Politika

"Zahvalnost junacima" Delegacija SPS položila vijence u Mjesnoj zajednici Kola (FOTO)

Delegacija Gradskog odbora Banjaluka Socijalističke partija Srpske prisustvovala je parastosu održanom u čast poginulih boraca iz zadnjeg odbrambeno-otađžbinskog rata koji se služio u Mjesnoj zajednici Kola.

"Zahvalnost junacima" Delegacija SPS položila vijence u Mjesnoj zajednici Kola (FOTO)
FOTO: SPS

Paljenjem svijeća i polaganjem vjenaca, na simboličan način još jednom smo željeli da odamo počast i izrazimo svoju zahvalnost našim junacima koji su svoje živote dali kako bi naši bili bolji, i kako bismo imali državu koju možemo zvati svojom – poručio je predsjednik GO Banjaluka SPS Saša Kondić.

On je dodao da je bolna činjenica da se Republika Srpska prema potomcima svojih najvrednijih članovima koji su stoički svoje živote dali za njeno stvaranje i odbranu, ponaša više kao maćeha nego kao zaštitnica.

FOTO: SPS
FOTO: SPS

– U prilog ovoj činjenici govori i poražavajuća statistika, koja jasno govori da većina potomaka, naših najhrabrijih, živi na ivici egzistencija, bez stalnog krova nad glavom koji će zvati svojim i bez stalnog zaposlenja. Ali iz prošlosti moramo da učimo, jer prošlost nas uči kako treba da se ponašamo u budućnosti – naveo je Kondić i dodao da su “naši najvrijedniji sinovi su utkali svoje živote u stvaranje naše Republike i to ne smijemo nikada da zaboravimo”.

FOTO: SPS
FOTO: SPS

– Zato moramo, svako od nas, na svoj način da oda počast našim junacima, i da čuvamo sjećanje na njih i njihovo junaštvo – poručio je predsjednik gradskog odbora Banja Luka Socijalističke partije Srpske Saša Kondić.

Prihvati notifikacije