Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZAKAZANA VANREDNA SJEDNICA U petak odbornici razmatraju mjere za pomoć privredi

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Vanredna sjednica Skupštine grada biće održana u petak u 12 časova u Kulturnom centru Banski dvor, a na dnevnom redu bi se trebale naći mjere za ublažavanja ekonomskih poslijedica koje su izazvane zbog pojave virusa korona u Banjaluci, rekao je to predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, nakon današnjeg zasjedanja Skupštinskog kolegijuma.

– U gradskom Štabu za vanredne situacije, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, utvrđene su određene ekonomske mjere koje su u nadležnosti grada, a koje bi trebalo pomoći poslovnim subjektima i stanovništvu. Te mjere su već ranije predstavljene javnosti, a odnose se na subvencije poslovnim subjektima u vidu komunalnih taksa i naknada za mjesec mart, april i maj, oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnih prostora za naredna tri mjeseca, subvencionisanje kamatnih stopa koji će poslovni subjekti podizati do određenog iznosa i po određenim kamatnim stopama te koje će grad subvencionisati sa iznosom od 500.000 KM. Treba napomenuti da će se usvajati i akti koji će se odnositi na pakete mjera pomoći za poljoprivrednike – objasnio je Talić.

Napomenuo je da je sjednica gradskog parlamenta, koja će se održati u petak, od izuzetnog značaja jer da bi sve utvđene mjere bile zakonski sprovodive, određeni akti moraju biti usvojeni u Skupštini grada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO