Regioni

ZARAZA U KPZ FOČA Dva zatvorenika oboljela od korona virusa u izolaciji

Direktor Kazeno-popravnog zavoda Foča (KPZ) Siniša Golijanin izjavio je da su dva zatvorenika u ovom zavodu zaražena korona virusom, ali da su izolovana i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.

ZARAZA U KPZ FOČA Dva zatvorenika oboljela od korona virusa u izolaciji
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Nakon što smo dobili rezultate testova dva zatvorenika, još smo testirali njih 22, odnosno sve koji su sa zaraženima bili u kontaktu i svi su negativni na virus korona. Preduzeli smo potrebne mjere, odnosno dezinfikovali prostorije, a u KPZ ne može niko ući ukoliko ima povišenu temperaturu, ne izvrši dezinfekciju obuće i ruku i ne nosi masku – rekao je Golijanin.

On je istakao da zdravstvena služba u KPZ Foča redovno sprovodi propisane mjere u borbi protiv korona virusa.

– Kada je riječ o dva zatvorenika, imali su posjetu nakon koje im je utvrđeno da su zaraženi korona virusom. U skladu sa nadležnostima, obustavio sam posjete KPZ Foča i zabranio vanzavodske pogodnosti u trajanju od 15 dana – dodao je Golijanin.

Pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić rekao je da u ostalim kazneno-popravnim zavodima u Srpskoj nema oboljelih od korona virusa i da je bezbjednosa situacija dobra.

– U KPZ Foča su preduzete potrebne mjere kako bi bilo spriječeno širenje korona virusa. Od pojave virusa preduzimamo sve s ciljem sprečavanja njegove pojave u kazneno-popravnim zavodima – rekao je Dunjić, koji će danas posjetiti KPZ Foča.