Hronika

ZARILI MU NOŽ U GRUDI Nasilnici IZBOLI studenta zbog antifašističke parole

Tužilaštvo je Osnovnom sudu u Nišu podnijelo optužnicu protiv N. R. (34) zbog sumnje da je prije godinu dana nožem ubo u grudi Uroša Janjića iz Negotina.

ZARILI MU NOŽ U GRUDI Nasilnici IZBOLI studenta zbog antifašističke parole
Foto: Društvene mreže

Mladić je nosio majicu sa antifašistikim obeležjem. Tuženom se na teret stavlja krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede iz mržnje, pišu Novosti.

Zbog istog incidenta, protiv Z. A. (22) iz Niša, K. M. (22) iz Huma i Đ. Đ. (25) iz Niša, podnijet je optužni prijedlog zbog krivičnog djela učestvovanje u tuči – dodaju u Policijskoj upravi Niš.

Tuča se dogodila 21. juna prošle godine, sat vremena iza ponoći na Keju Kola srpskih sestara u centru Niša, kod spomenika Nadežde Petrović, nakon čega je povrijeđeni Janjić, student Elektrotehničkog fakulteta u Nišu, prebačen u Klinički centar u Nišu. Policija je ubrzo nakon incidenta podnela pet krivičnih prijava, među kojima je i ona protiv N. R, kome se stavlja na teret nanošenje teških tjelesnih povreda, ali i protiv samog Janjića zbog učešća u tuči.

Janjić je tvrdio da je uboden, jer je na sebi imao majicu sa antifašističkom porukom. Zadobio je dva uboda sječivom u tijelo od kojih mu je jedan probio plućnu maramicu, što je izazvalo izlivanje krvi u pluća, ali je, na sreću, uspio da se oporavi. U tuči je lakše povrijeđen i njegov drug.

Uroš je tada negirao navode koji su se pojavili na društvenim mrežama da se radilo o obračunu lijevih i desnih ekstremističkih organizacija.